Tips voor een geslaagde housewarming

Accessoires
Alvast een tip: maak de uitnodiging met Canva!
Alvast een tip: maak de uitnodiging met Canva! (Foto: Adobe Stock)

Ben je onlangs ingetrokken in een nieuwe woning? Dan is het leuk om een housewarming te organiseren voor vrienden en familie. Onder het genot van een lekker hapje en drankje bewonderen zij jouw nieuwe stulpje. Wij geven tips om de housewarming zo gezellig mogelijk te maken! 

1. Verstuur een leuke uitnodiging

Een gezellige housewarming begint met... een leuke uitnodiging! Met behulp van designprogramma Canva kun je gemakkelijk zelf een digitale uitnodiging vormgeven. Kies een mooie achtergrond en schrijf een leuk uitnodigingstekstje. Vergeet ook de details niet, zoals je adres en de datum. Handig: je kunt de uitnodiging via WhatsApp versturen!

2. Versier de woning

Je kunt jouw nieuwe woning verfraaien met een mooie slinger. Tip: maak je eigen slinger met kleine ‘huisjes’, of kies voor een leuke letterslinger met de tekst ‘New Home’. Ook leuk: sfeerverlichting of een paar lekkere geurkaarsen (wij hebben de fijnste op een rijtje gezet!) Vier je de housewarming buiten? Dan is een partytent heel geschikt.

3. Drankjes en snacks

Lekkere drankjes en snacks zijn uiteraard onmisbaar tijdens een housewarming. Kleine tapashapjes vallen altijd in de smaak. Denk aan zalm- en tonijnwrapjes, kaasblokjes, spiesjes met mozzarella en tomaat, meloen met ham en zoete aardappelfrietjes. Ook lekker: borrelnootjes en kaascrackers. Qua drankjes kun je je eigen ‘huiswijn’ serveren, of een lekkere cocktail, zoals sangria. Tips: plaats de hapjes en drankjes op een tafel, zodat jouw gasten deze zelf kunnen pakken.

4. Een fijne playlist

Maak het feestje compleet met een leuke playlist! Op Spotify kun je verschillende afspeellijsten vinden met het thema ‘housewarming’. Kies bijvoorbeeld voor soft jazz, pop hits, eighties party of deep house music. Je kunt ook je eigen playlist samenstellen met jouw favoriete nummers. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!