Activiteiten SUS gaan ‘gewoon’ door

Algemeen
Vrijwilligers Truus (l) en Marga helpen al jarenlang één dag in de week met onder meer het rondbrengen van koffie, zoals hier tijdens het klaverjassen. Dat dan wel met mondkapje.
Vrijwilligers Truus (l) en Marga helpen al jarenlang één dag in de week met onder meer het rondbrengen van koffie, zoals hier tijdens het klaverjassen. Dat dan wel met mondkapje. ((Foto: Bert Westendorp))

UITGEEST – De jongste door het kabinet ingevoerde coronamaatregelen treffen uiteraard ook de Stichting Uitgeester Senioren (SUS), maar de schade blijft beperkt laat Carla van Megen, coördinator van het ouderenwerk, weten.

“De anderhalve meter afstand is nu verplicht. En als de mensen in het dorpshuis gaan lopen, moet een mondkapje op. Gaan de bezoekers vervolgens weer zitten dan mag het mondkapje weer af. ”

Weinig veranderd

Voor de rest is er weinig veranderd bij de activiteiten voor senioren in dorpshuis de Zwaan. “Dat winkels en horeca moeten sluiten om vijf uur, maakt voor ons niets uit, want we zijn altijd open van negen tot vijf uur. En voor de rest went alles snel. “Ook het nauwgezet controleren van het corona toegangsbewijs hoort erbij. Legitimatie is eveneens verplicht.” Bijna alle binnen activiteiten gaan door, ook het bridgen. Er is alleen geen bridge op de maandagmiddag, maar wel op de dinsdagmiddag en ook de bridgelessen gaan door op de vrijdag.
We zijn blij dat dit soort activiteiten door kunnen gaan. Kwestie van goede spelregels.”

Wie de activiteiten agenda van SUS bekijkt, ziet dat het aanbod groot is. Ook het populaire wekelijks wandelen op donderdag staat in de agenda. Voor meer informatie: www.uitgeestersenioren.nl