VIDEO

Kruis, haan en bol terug op vertrouwde kerktoren van de St. Christoforuskerk

Algemeen

SCHAGEN - Een prachtige dag, aldus Co Wiskerke. “Een dag die ik niet meer zal vergeten met deze bijzondere gebeurtenis.” Het kruis, haan en bol zijn terug gebracht op de torenspits van de St. Christoforuskerk. Dit werd gepaard met een heuse inwijdingsceremonie.

Om 06.00 uur kwam de grote kraan zich installeren. Om 08.00 uur was alles in gereedheid om te hijsen. Toen het kruis bevestigd was mochten er vijf personen naar boven. Dit waren pastoor Ivan Garcia (46), pastoor Eduard Moltzer (71) en diaken Piet Steur( 76), Hans van Kampen en Co Wiskerke (bestuursleden).

Het eerste stuk ging snel met de lift, maar daarna nog z’n 10 trappen omhoog klauteren. Ivan voorzichtig met het gevulde wijwatervat in z’n hand.

Eenmaal boven las, Ivan een stuk voor over het kruis en daarna het Zegeningsgebed van het kruis. Hierna kwam de zegening met het wijwater en gezamenlijk werd besloten met het gebed Onze Vader en het Mariagebed.

“Het gevoel wat dan over je komt is niet te beschrijven (daarom is het ook gevoel). Een fantastisch mooi moment dat je inderdaad maar 1x in je leven kunt meemaken,’’ aldus Wiskerke. Beneden in de tuin van de pastorie werd dit heugelijke feit met z’n allen, ook degenen die niet mee omhoog mochten, met koffie en met wat lekkers gevierd. De video is gemaakt door Glenn Pronk.

Prachtig zo in het zonlicht.