Golden Ticket bij nieuwe nazomerfietsroutes

Algemeen
Op de normale fiets of de e-bike, de routes zijn ontzettend leuk om te fietsen.
Op de normale fiets of de e-bike, de routes zijn ontzettend leuk om te fietsen. (Foto: Fietsnetwerk.nl)

TUITJENHORN - Het online fietsrouteplatform Fietsnetwerk.nl lanceert vier nieuwe fietsroutes in het kader van September Fietsmaand. Elke route sluit aan op een onderwerp van de nazomer. Op elk van deze fietsroutes wordt een gouden ticket verstopt. Eén van de fietsroutes is een fietsroute langs verkoopstalletjes in Noord-Holland. Deze wordt vandaag onthuld.

De oogst van gewassen en de verkoopstalletjes langs de boerderijen, kwekers en telers vormen het decor. De route leidt je onder andere door de dorpen Sint Maarten, Dirkshorn en Tuitjenhorn. Je blijft net achter de duinen ter hoogte van Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug.

Grote prijzen

Onderweg ligt op elke route een golden ticket verstopt. De prijzen mogen al bekend worden gemaakt: een wijnproeverij, een cadeaubon bij een restaurant, een wildexcursie met natuurspecialist André Donker (bekend van Tijd voor MAX), en een volledige fiets & vaarvakantie in Noord-Holland. 

De andere fietsroutes

De drie andere fietsroutes gaan door weer heel andere gebieden van Nederland. De eerste twee daarvan zijn afgelopen 14 en 17 september al bekendgemaakt en waren respectievelijk een fietsroute door het fruitgebied op de Betuwe en een fietsroute door wijndorp Groesbeek. Verder komt er nog een wildroute door de bossen van het Veluwse dorp Epe om stil te staan bij de bronsttijd van de edelherten die in de nazomer begint.

Lanceringsdatum

De fietsroutes zullen verdeeld over de tweede helft van september worden verspreid. De stalletjesroute door Noord-Holland wordt op dinsdag 21 september bekend gemaakt. Daarna volgt de laatste route op vrijdag 24 september. De tickets kunnen tot donderdag 30 september gevonden worden. De fietsroutes zijn vanaf de lanceringsdata gratis beschikbaar op https://www.fietsnetwerk.nl/nazomeren en kunnen met routebegeleiding gefietst worden met de gratis Fietsnetwerk app.