Klaverjassen bij De Actieve Senioren in Medemblik

Algemeen
Gezellig klaverjassen in het Sint Pieter.
Gezellig klaverjassen in het Sint Pieter. ((Foto: aangeleverd)

Kom gezellig klaverjassen! Het is niet alleen gezellig, maar vooral ook heel leuk om te doen. Dus wilt u eens komen klaverjassen, dan bent u bij de Stichting De Actieve Senioren aan het juiste adres. 

Elke donderdag om 13.30 uur klaverjassen kaartliefhebbers in Verenigingsgebouw Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. Bezoek ook eens een van deze middagen. Spellen met kaarten blijven op de meeste mensen een enorme aantrekkingskracht hebben. Veel ouderen zijn hier natuurlijk mee opgegroeid. Als oudere heb je misschien niet dagelijks de mogelijkheid je favoriete spellen te spelen met anderen om je heen. Helaas is het niet altijd mogelijk om dit in gezelschap van anderen te doen. Meedoen aan klaverjassen betekent niet alleen het spel spelen, maar ook ontmoeting met leeftijdgenoten. Veel ouderen vereenzamen of voelen zich al eenzaam. Dan is deelnemen aan klaverjassen goed voor de ontmoeting met anderen en het stimuleert bovendien het geheugen bij ouderen. Samen iets doen in een groep geeft ook weer een gevoel van verbondenheid. Je spreekt weer eens iemand.

Op de speelmiddagen worden de teams samengesteld doordat iedere deelnemer een blokje pakt met daarop een zwart of rood nummer. Gelijke zwarte of rode nummers vormen dan die speelronde een team. Er wordt op deze manier op een middag drie keer geloot, zodat de deelnemers steeds weer met iemand anders een team vormen.

Als afsluiting van het seizoen is de laatste donderdagmiddag een gezellige middag, waarop de winnaars van de competitie gehuldigd worden. Dit gaat gepaard met een uitgebreide prijzenregen.

Meer informatie is te vinden op https://www.dasmedemblik.nl . Vragen? Stel ze via info@dasmedemblik.nl .

Er kunnen nog meer tafeltjes bij.