Cor Hoogland uit Nibbixwoud ontvangt waarderingsspeld

Algemeen
Wethouder Kuipers speldt de waarderingsspeld op bij Cor Hoogland.
Wethouder Kuipers speldt de waarderingsspeld op bij Cor Hoogland. (Foto: Marcel Rob)

Cor Hoogland nam zondag 17 oktober afscheid als bestuurslid van Stichting Nibbik-Uit. Bij deze gelegenheid ontving hij uit handen van wethouder Dirk Kuipers de zilveren waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.

De Nibbikker (78) zette zich jarenlang in voor zijn dorp. Naast zijn werkzaamheden voor zijn hoveniersbedrijf was hij op diverse terreinen als vrijwilliger actief. Onder andere voor de RK Cunera parochie, de toneelvereniging en voor de ondernemersvereniging. In 2000 werd Cor hiervoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cor pakte in 2011 zijn laatste ‘huzarenstuk’ op. Als mede initiatiefnemer van de Stichting Nibbik-Uit, met als doel een dorpsaccommodatie / sporthal voor de verenigingen in Nibbixwoud te realiseren. Met de ingebruikname van De Dres in 2016 werd deze droom verwezenlijkt; een huiskamer voor de Nibbiker gemeenschap. Cor en zijn medebestuurders hebben veel energie gestoken in dit project. In het overleg met verenigingen en met de gemeente speelde Hoogland’s takt, rust, uitstraling en vermogen om bruggen te bouwen een belangrijke rol.

Stiching Nibbik-Uit en gemeente Medemblik zijn hem zeer erkentelijk voor zijn enthousiasme en toewijding. Bij zijn afscheid als bestuurslid ontvangt Hoogland dan ook als ‘applaus’ de waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.

Cor blijft actief als regisseur bij toneelvereniging St. Cunera en voorganger in de Cunera parochie.