Biljartvereniging DOS in Medemblik stopt na 75 jaar

Algemeen
De leden van DOS namen afscheid van de club in clubhuis café West.
De leden van DOS namen afscheid van de club in clubhuis café West. (Foto: aangeleverd)

Door Oefening Sterk, opgericht 20 februari 1946 in het Witte Huis in Medemblik, stopt. Tijdens de bijeenkomst op 26 november 2021 werd er onder het genot van een ‘slotbuffet’ een einde gemaakt aan het voorbestaan van de biljartvereniging. Als lid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond hebben vele leden met hun team en persoonlijk goede resultaten behaald, zowel regionaal als nationaal. 

Na ruim 75 jaar heeft de vereniging geen clubhuis meer en ook het ledenaantal is sterk terug gelopen. Vanwege de corona-maatregelen werd het 75-jarig bestaan in februari niet gevierd. Kort daarna kwam de mededeling van Kees en José Vlaar, dat ze hun café hadden verkocht. De bedoeling is dat Café Restaurant West grotendeels gesloopt wordt en dat er appartementen voor in de plaats komen. Dit alles tezamen deed de leden besluiten om ermee te stoppen. 

De start van de biljartclub was in het Witte Huis (nabij de Kwikkelse brug) bij de familie Feld. Jaap en Cor Feld, resp. 63 en 56 jaar lid, maakten daar hun eerste caramboles. Ook Jan en Betty Breg, resp. 50 en 35 jaar lid, waren trouwe biljartliefhebbers. Via ‘t Kraaienest en café Rumours werd in 2010 uiteindelijk onderdak gevonden in café West. Hier werd met de goede zorg van José en Kees Vlaar, tot het moment van stoppen, altijd met veel enthousiasme en gezellig gespeeld. Een mooie en actieve club gaat na 75 jaar biljarten de keu en het krijtje definitief opbergen. 

De familie Vlaar gaat genieten van een rustig, gezellig en hopelijk gezond leven.