Mooi bedrag voor EHBO Obdam

Algemeen
Leren reanimeren is ook een onderdeel van de EHBO-cursus.
Leren reanimeren is ook een onderdeel van de EHBO-cursus. (Foto: archief Rodi Media)

EHBO Obdam heeft het mooie bedrag van 294,55 euro in ontvangst mogen nemen van Rabo ClubSupport. Het bestuur bedankt alle stemmers. 

Door de corona-crisis werden de lessen meermaals uitgesteld of afgelast. Afgelopen periode kon de cursus van even van start. ‘Live’ lessen waren weer mogelijk in de vertrouwde locatie in Basisschool De Caegh. Niet helemaal vertrouwd, want de cursisten moesten uitwijken naar de speelzaal. Alles om de 1,5 m-regel te waarborgen. Elk lid kon aan de slag met persoonlijke oefenverbanden, contact werd zoveel mogelijk vermeden. Maar wederom is er een streep door de nog geplande lesavonden van dit jaar. 

Ongevallen zijn onderdeel van de samenleving. Hoe fijn is het dan voor het slachtoffer als er iemand in de buurt is die weet hoe te handelen? Dat is de reden dat er nog geen streep is gezet door de aankomende basiscursus EHBO. Deze staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Achter de schermen wordt overlegd hoe deze cursus zo veilig en verantwoord mogelijk kan doorgaan. 

Vergeet niet dat de organisatie van een evenement ervoor moet zorgen voor goed opgeleide EHBO-ers? EHBO Obdam kan een vereniging of organisatie ondersteunen. Geef dat minstens een maand van tevoren aan.

Meer weten over de EHBO Basiscursus of steun tijdens een evenement? Neem contact op via info@ehbo-obdam.nl. EHBO Obdam is ook te vinden op www.ehbo-obdam.nl en op Facebook.