Duizendste radio-uitzending HaFabra klanken bij Omroep Heemskerk

Algemeen
Rob van Rookhuizen (links) en Piet Bal.
Rob van Rookhuizen (links) en Piet Bal. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op woensdag 15 september 2021 is er opnieuw een bijzondere uitzending bij Omroep Heemskerk: de 1000e radio-uitzending van vrijwillig radiomakers Rob van Rookhuizen (70) en Piet Bal (75). En dat is niet iets dat je iedere dag hoort. 

Iedere woensdagavond zorgen ze met hun HaFaBra klanken voor aandacht voor Harmonie, Fanfare en Brass muziek. Hierbij natuurlijk vooral ook veel aandacht voor de muziekverenigingen uit de regio. Het duo begon in 2001 met hun radioprogramma bij de lokale omroep en doet dit nog altijd met veel plezier. En sinds 10 jaar wordt het programma ook uitgezonden bij Radio Beverwijk.

Passie voor radio maken en muziek

In april begon Rob van Rookhuizen met de presentatie van het programma. Toen nog de heer Piet Bal deed de samenstelling. Verder was Piet ook nog druk met Cornet spelen bij het symfonisch blaasorkest van Hoogovens, nu Tata, wat hij overigens na 59 jaar nog steeds doet. En naast de muziek heeft Rob ook nog een passie voor de sport. Iedere zondag presenteert hij met veel kennis en plezier het sportprogramma IJmond sport op de drie lokale zenders.

Na de 1000e uitzending gaan de heren vrolijk verder, want zat zijn ze het zeker nog niet. “We draaien na al die jaren nog steeds op volle toeren en hopen dat nog lang te mogen doen’’, aldus het radio-duo.