Nieuwe HKH-leden krijgen hun familiegeschiedenis cadeau

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Lid worden van de Historische Kring Heemskerk is de komende tijd extra aantrekkelijk. Wie lid wordt kan nu namelijk gratis een kwartierstaat laten maken.

Bestaande leden betalen € 5

Wie altijd al heeft willen weten wie zijn of haar voorouders zijn, heeft nu een prachtkans om daarachter te komen. In een kwartierstaat zijn namelijk niet alleen ouders en grootouders opgenomen (die kennen de meeste mensen zelf wel), maar ook overgrootouders en betovergrootouders, met hun geboorte- en sterfdatum en geboorteplaats en plaats van overlijden. 

Het is zelfs niet onmogelijk dat gegevens van nóg eerdere generaties naar boven komen. Die heten dan oudouders, oudgrootouders, oudovergrootouders en oudbetovergrootouders. Als er meer dan vijf generaties in de database aanwezig zijn, krijgen de inschrijvers die ook. Het idee van de nu lopende actie, kwam van HKH-lid Kees Baltus. Toen hij hoorde dat het ledental (mede als gevolg van corona, want: geen activiteiten) wat aan het teruglopen was, benaderde hij het bestuur met zijn voorstel. Hij voert de werkzaamheden die eruit voortkomen ook zelf uit. Daarbij maakt hij gebruik van zijn database met genealogische inhoud. 

Op de website van de HKH kunnen aspirant-leden én bestaande leden (zij betalen voor hun kwartierstaat € 5) een aanvraagformulier downloaden. Het adres is www.historischekringheemskerk.nl/collectie/winkel Daar kan men ook lezen hoe een en ander in zijn werk gaat. Het spreekt vanzelf, aldus de HKH, dat alle gegevens vertrouwelijk worden behandeld.