Zege voor DSS handbalvrouwen bij eerste competitiewedstrijd

(Foto: Facebook Greenpark Handbal Aalsmeer DS1)

HEEMSKERK - Zaterdag 18 september speelde DSS de eerste handbalwedstrijd van het seizoen 2021-2022. Om 20.30 uur gingen de speelsters in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk van start tegen Aalsmeer DS1.

Het damesteam van DSS had een mooie voorbereiding achter de rug met in het eerste weekend van september een trainingsstage in Pannngen en oefenwedstrijden tegen US Amsterdam, Foreholte en Zeeburg. Hierdoor zijn de technische én tactische handbalkwaliteiten verbeterd en is de teamsfeer ook bevorderd.

De wedstrijd tegen Aalsmeer werd door de Heemskerksen niet scherp begonnen. Binnen 10 minuten keek DSS tegen een achterstand van 1-5 aan. Dat kwam met name doordat er verdedigend niet goed werd aangepakt. DSS moest uit een ander vaatje tappen. Er werd met meer snelheid gespeeld. Door het lopen op de break-out en door snelle aanvallen in de tweede golf werden er weer doelpunten gescoord. Bij 7-7 was de stand opnieuw gelijk. Daarnaast pakte Indy Bangma (keepster DSS) 2 penalty’s, wat het team het vertrouwen gaf om door te pakken. Met de rust had DSS een gaatje geslagen van 3 punten (16-13).

Na de rust zou DSS deze voorsprong eigenlijk moeten vergroten, maar lange tijd werd het verschil niet groter dan 3 punten (21-18 en 25-22). Dat kwam mede doordat er in de dekking geregeld fouten werden gemaakt en aanvallend niet alle vrije kansen benut werden.

Met nog 10 minuten te spelen kreeg Aalsmeer een 2-minuten tijdstraf wegens een overtreding. De betreffende speelster kwam te vroeg het veld weer in, met als gevolg dat de scheidsrechter een nieuwe 2-minuten tijdstraf uitdeelde. Daardoor stond Aalsmeer met 4 mensen in de dekking. Daar maakte DSS handig gebruik van. De Heemskerkse ploeg wist 2 keer achter elkaar te scoren, terwijl Aalsmeer de keepster van DSS niet wist te passeren. Dit bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Met nog 4 minuten op de klok en 4 punten voorsprong (30-26), zou DSS de winstpunten niet meer uit handen geven. De einduitslag was 31-29 in het voordeel van de thuisploeg. Een verdiende overwinning voor de dames van DSS.

Volgende week speelt DSS de eerste uitwedstrijd tegen VZV in ’t Veld. Daar zullen zij Jitse Blommenstein, de coach van afgelopen seizoen bij DSS, weer tegenkomen. Hij traint en coacht nu de reserves van VZV. Om 20.00 uur zal worden gespeeld in Sporthal ’t Zijveld.

Doelpunten: Kim de Ruyter (8), Angelique de Groot (8), Maxime Sinnige (4), Britt van Elsacker (3), Ilse Groot (3), Natasja de Vries (2), Yvett van Dijk (2) en Bo Roele (1).