Streetwise Cup Heemskerk naar Anne Frankschool en Otterkolken

Algemeen
Gemengd team van de Anne Frank.
Gemengd team van de Anne Frank. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op maandag 4 en woensdag 6 oktober 2021 is er in Heemskerk gestreden om de Streetwise Cup. Dit Cruyff Court scholentoernooi is gehouden op het Cruyff Court in Heemskerk. Uit de 18 deelnemende teams vanuit 10 verschillende basisscholen werd het gemengde team van de Anne Frank en het jongensteam van de Otterkolken Heemskerks kampioen.

Het toernooi was wegens het slechte weer met een week verplaatst. Dit was een goede keuze, want tijdens het toernooi was er prima weer. De organisatie van het toernooi lag in handen van buurtsportcoach/Cruyff coach Bart Neeft van Team Sportservice en jongerenwerker Brenda Zonneveld van MET Heemskerk. Met de hulp van stagiaires Gijs en Jelmer en enkele “Heroes of the Cruyff Court” een groep jongeren uit de buurt werd het weer een goed lopend, gezellig toernooi met naast de wedstrijden nog diverse side events.

Het toernooi werd verdeeld over twee toernooidagen. Op maandag speelden de gemengde teams. De finale werd gewonnen door het team van de Anne Frank. Woensdag speelden de jongens recreatief en de prestatieteams die konden strijden voor de titel Kampioen van Heemskerk. Uiteindelijk mag het jongensteam van de Otterkolken zich een jaar lang Cruyff Court kampioenen van Heemskerk noemen. Dit team toen in het voorjaar van 2022 mee aan de kwartfinale van het landelijk Cruyff Court 6 vs. 6 toernooi.

De teams mochten de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl. Hij was ook aanwezig om de RESPECT vlag van de Cruyff Foundation te ondertekenen. Door subsidie vanuit de Gemeente Heemskerk wordt het toernooi mogelijk gemaakt. Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO. Ook dank aan Rick’s Fruit die er voor gezorgd heeft dat alle deelnemers tussendoor een stuk fruit kregen.

Jongensteam van de Otterkolken.