Lijsttrekker PvdA Beverwijk bekend: Jaqueline Dorenbos

Algemeen
Jaqueline Dorenbos.
Jaqueline Dorenbos. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Jaqueline Dorenbos is door de leden van de PvdA Beverwijk/Wijk aan Zee benoemd tot lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Jaqueline heeft aangegeven deze taak met veel zin en werklust op te willen pakken. Er is namelijk veel te doen de komende jaren. 

Prioriteit moet wat de PvdA betreft gegeven worden aan het bouwen van woningen. Er zijn teveel groepen inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee, die geen woning kunnen bemachtigen. Daarom is het van het grootste belang dat de gemeente plekken vindt om sociale en middeldure koop- en huurwoningen te kunnen realiseren. Er moeten ook tijdelijke woningen komen en wel op korte termijn. Nu het tekort aan woningen zo groot is, voor bijvoorbeeld starters en mensen die na een scheiding dakloos zijn, is het van groot belang dat er tijdelijke woningen komen op plaatsen waar permanente bebouwing ingewikkeld is en jaren op zich laat wachten.

Ander belangrijk aandachtspunt voor de PvdA is het zwembad. Er moet een zwembad blijven voor Beverwijkers en het huidige bad is niet meer voor langere tijd op te knappen. De gemeente moet snel knopen doorhakken en investeren in een toekomstgerichte zwemvoorziening. Het mag niet zo zijn dat over tien jaar kinderen niet meer de mogelijkheid hebben om in de nabije omgeving een zwemdiploma te halen. Voor de PvdA is dat onbespreekbaar. 

De rest van onze plannen staat in het definitieve verkiezingsprogramma en komt in december naar buiten. Dan wordt ook de gehele kandidatenlijst van de PvdA bekend gemaakt.