Behangen? Voorkom deze veelgemaakte fouten

Huis
Aan de slag met deze tips!
Aan de slag met deze tips! (Foto: Adobe Stock)

Behangen is een leuke klus, mits er niks verkeerd gaat. Wij hebben veelgemaakte fouten op een rijtje gezet!

Verkeerde behanglijm

Een veelgemaakte fout: het gebruiken van de verkeerde behanglijm. Veel mensen gebruiken lijm dat nog ergens in de kast ligt. Pas hiermee op, want het resultaat zal er niet mooier op worden. Je krijgt het behang niet snel van de muren, of het valt er juist vanaf. Er kunnen ook luchtbellen in het behang ontstaan. 

Heb je vliesbehang? Gebruik dan poederlijm of klaargemaakte lijm. Dit mag je op de muren smeren. Heb je vinylbehang? Breng dit aan op het papier, in plaats van op de muur. Wanneer je normaal behang hebt gekocht, breng je de lijm ook aan op het papier. Laat dit vervolgens een kwartiertje intrekken. Smeer er daarna nog een laagje lijm overheen. Behangen maar!

Fout patroon

Oeps, deze fout wil je voorkomen! Heb je behang met een mooi patroon gekocht, zoals bloemen of tropische bladeren? Let er dan op dat dit goed uitkomt op de muur. Soms zul je stukken moeten overslaan. Zorg er dus voor dat je genoeg behang in huis haalt. 

Primer vergeten

Het is belangrijk dat de muur wordt voorbereid met een primer. Anders kan de lijm in de muur gaan trekken. Dit maakt het resultaat niet mooi én kan ervoor zorgen dat je het behang er heel lastig af krijgt.

In de hoek beginnen

Let op: de hoeken van een huis zijn nooit helemaal recht. Houd daar dus rekening mee. Plaats de eerste band met behang nooit in de hoek.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!