Met déze hacks wordt schoonmaken leuk

Accessoires
Een glanzende spiegel: wie wil dat nou niet?
Een glanzende spiegel: wie wil dat nou niet? (Foto: Adobe Stock)

Schoonmaken een saaie klus? Met deze handige hacks ben je een stuk sneller klaar! Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Schoonmaak hack: een frisse wc

De wc is de kleinste kamer van het huis. Wel zo handig dat het hier lekker fris ruikt! Heb je last van aanslag in de wc-pot, waardoor de stralend witte kleur is verdwenen? Met een puimsteen en wat groene zeep los je dit probleem in no-time op. Een geheime mix van bakpoeder en azijn doet ook wonderen. Laat dit een kwartiertje intrekken voor een blinkend schone pot!

Schoonmaak hack: een glanzende spiegel

Een glanzende spiegel: wie wil dat nou niet? Zwarte thee is dé hack waarmee je de spiegel stralend schoon krijgt. Smeer de spiegel in met de thee (eerst even lekker lang laten trekken!) en neem dit af met een zachte doek. Jouw spiegelbeeld is nog nooit zó mooi geweest! 

Schoonmaak hack: een blinkende wastafel

Citroen is niet voor niets een wondermiddel. Het desinfecteert én reinigt, ook in de badkamer! Tip: wrijf een halve citroen over de kraan om kalk en andere aanslag te verwijderen. Smeer de kraan in met een beetje olie voor wat extra glans. Last van zeepresten? Ook dit tover je makkelijk weg met een schijfje citroen en wat zout. Let op: deze schoonmaakmethode is niet voor elke tegelsoort geschikt! 

Last van een verstopte gootsteen? Heel vervelend, maar gelukkig zó opgelost! De geheime hack: giet wat kokend water in de gootsteen. Als het probleem echt heel hardnekkig is, kun je een mix van baksoda en schoonmaakazijn door de gootsteen gieten.  

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!