Parkeren in Geuzenveld straks niet meer gratis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - In Geuzenveld en omgeving is parkeren nog gratis, maar daar komt begin volgend jaar verandering in, want deze maand is definitief besloten om in dit gebied betaald parkeren in te voeren. Het doel is om parkeerproblemen en overlast tegen te gaan. Naar verwachting gaat het betaald parkeren halverwege januari 2022 in.

Het is in Geuzenveld en omgeving en in sommige buurten vanwege drukte moeilijk om een parkeerplek te vinden. Dat leidt tot foutgeparkeerde auto’s en onveilige situaties. Bovendien leiden nieuwbouwplannen tot een nog hogere parkeerdruk als er geen maatregelen worden genomen. Vandaar het voorstel van burgemeester en wethouders om in dit gebied betaald parkeren in te voeren.

Brief

Het gaat om een gedeelte van Slotermeer en een gedeelte van Eendracht, met uitzondering van Bok de Korverweg. Bewoners en ondernemers in het gebied worden dit najaar persoonlijk via een brief uitgebreid geïnformeerd hoe de parkeervergunning kan worden aangevraagd.

De tijden van het betaald parkeren zijn: van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. ER Er gaat een tarief gelden van 1,40 euro per uur. Het bewonersvergunningtarief is 15,91 euro per half jaar.

Vergunningsgebied

Het gebied waar betaald parkeren wordt ingevoerd wordt ingesteld als één vergunningsgebied. Dit betekent dat parkeervergunningen in dit hele gebied geldig zijn. Er worden maximaal 2 bewonersvergunningen per huishouden uitgegeven en 1 bedrijfsvergunning per 5 werknemers.

Bewoners kunnen voor hun bezoek een bezoekersvergunning aanvragen. Daarmee kan bezoek gratis parkeren in het vergunningsgebied, maximaal 120 uur per 3 maanden.

Inspraakreacties

De uitgifte van parkeervergunningen gaat volgens de Parkeerverordening 2013. Hierdoor wordt het aantal parkeerplaatsen waarover een bewoner of een bedrijf kan beschikken afgetrokken van het aantal vergunningen waarvoor het huishouden of bedrijf maximaal in aanmerking komt.

Vorig jaar konden bewoners en belanghebbenden reageren op het voorstel. Het college van B en W heeft door de inspraakreacties een goed aanvullend beeld gekregen van de bewoners op het voorstel. Hoewel veel bewoners zorgen hebben over het voorstel, heeft ook een groot aantal bewoners parkeerproblemen en overlast.