Wie ontwerpt etiket voor bier uit Sloten

Algemeen
Het Slotens bier heeft nog geen etiket.
Het Slotens bier heeft nog geen etiket. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - De Sloterkerk en Brouwerij de 7 Deugden in Sloten lanceren in het najaar twee nieuwe, lokaal gebrouwen bieren. In klein comité is er geproefd en zijn er passende namen bedacht. Maar voordat het bier op grotere schaal kan worden gebrouwd, moet er nog één stap worden gezet: een aantrekkelijk etiket.

Lokale creatievelingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd. Potentiële ontwerpers krijgen beschikking over een proefpakket, de biernamen en de afmetingen van de beoogde etiketten. De winnende ontwerpers ontvangen naar keuze een ruime hoeveelheid van de nieuwe biersoorten, of een cadeaubon van 50 euro.

Geheime namen

Bij de nieuwe etiketten wordt gelet op verwijzingen naar Sloten, de Sloterkerk, Nieuw-West, en de nu nog geheime namen van het bier. Ook een verwijzing naar de smaak van het bier levert uiteraard pluspunten op, net als de algehele esthetiek.

Jury

Een deskundige jury, bestaande uit vrijwilligers van de Sloterkerk en buurtbewoners, bepaalt eind augustus welke ontwerpen daadwerkelijk op de nieuwe bieren worden gedrukt. De bieren worden medio september gelanceerd.

Meer informatie via Martijn van Leerdam (dominee@osdorpsloten.nl). Ontwerpen voor het bieretiket kunnen tot 15 augustus worden ingestuurd.