Schoonmaakactie in Haarlemmermeerse Bos

Algemeen
KLM-medewerkers in actie tijdens 'Blauwe Hartdagen' in het Haarlemmermeerse Bos, 2020.
KLM-medewerkers in actie tijdens 'Blauwe Hartdagen' in het Haarlemmermeerse Bos, 2020. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - NMCX, Centrum voor Duurzaamheid, organiseert zaterdag 18 september samen met JCI Haarlemmermeer, gemeente Haarlemmermeer, Meerlanden en Papa’s Beach House een grootschalige schoonmaakactie in het Haarlemmermeerse Bos. De actie vindt plaats in het kader van World Cleanup Day, dé opschoondag van het jaar, waaraan wereldwijd 180 landen deelnemen. De milieubewuste actie heeft als doel om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen en inzicht te krijgen in het type afval in onze directe omgeving. 

NMCX roept iedereen op om zich voor dit impactvolle evenement aan te melden.

Het evenement begint vanaf 9.30 uur bij strandtent Papa’s Beachhouse,  IJweg 961 in Hoofddorp en duurt ongeveer anderhalf uur. Vrijwilligers worden in kleine groepjes ingedeeld en gaan op een aangewezen plek met een vuilniszak en grijper aan de slag om zwerfafval op te rapen.

Trekpleister

Het Haarlemmermeerse Bos is sinds 1979 dé regionale trekpleister, waar Haarlemmermeerders en mensen van buiten de gemeente ontspanning vinden. Het bos is 115 hectare groot en biedt de mogelijkheid tot talrijke buitenactiviteiten, zoals wandelen, joggen, zwemmen, vissen, suppen, surfen, duiken maar ook kamperen. Extra belangrijk dus om juist deze bijzondere, natuurrijke plek schoon te houden.

Er is gratis materiaal, ter plaatse krijgen deelnemers een grijper en een afvalzak.

Aanmelden kan via www.jcihaarlemmermeer.nl.