Fouad Sidali voorgedragen als lijsttrekker voor de PvdA

Algemeen
Fouad Sidali.
Fouad Sidali. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - Fouad Sidali is door het bestuur van de PvdA voorgedragen als beoogd lijsttrekker voor de PvdA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 16 maart volgend jaar.

“Een kandidaatstellingscommissie onder leiding van voormalig minister van Verkeer en Waterstaat en inwoner van onze gemeente, Tineke Netelenbos, was unaniem in de voordracht van Fouad voor de rol van lijsttrekker”, weet voorzitter Francien Anker van het bestuur van de PvdA Haarlemmermeer:

Gedreven bestuurder

Fouad is een gedreven bestuurder en politicus met ruime ervaring in Amsterdam, Culemborg en Haarlemmermeer. Na zes maanden gemeenteraadslid in Haarlemmermeer, vertrok Fouad in 2014 naar Culemborg om daar als wethouder Sociaal domein aan te slag te gaan. Begin dit jaar volgde hij Mieke Booij op als wethouder Zorg, Woonbeleid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ICT. 

Rol spelen

Met zijn jarenlange werkervaring binnen de media en in het maatschappelijk middenveld beschikt Fouad over veel relevante kennis en een groot netwerk, lokaal, regionaal en landelijk. We zien in Fouad een uitstekende kandidaat die vanuit de uitgangspunten van de PvdA,vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit, een belangrijke rol kan en wil spelen voor inwoners en ondernemers in onze mooie gemeente.

Zin in

Fouad Sidali: “Ik ben vereerd en heb er enorm veel zin in om samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties verder te werken aan een eerlijk, fatsoenlijk, sterk en sociaal Haarlemmermeer. Samen verder werken aan een stad met goede buurten, voldoende woningen voor alle inkomens en goede voorzieningen voor alle inwoners. Ik zet me samen met onze kandidaat-raadsleden graag in voor onze prachtige gemeente waarin iedereen volwaardig meetelt, wat je inkomen, leeftijd, opleiding of achtergrond ook is.”

In een vereniging als de PvdA is het laatste woord aan de leden van de afdeling. Zij spreken zich in november tijdens een Algemene Ledenvergadering uit over het lijsttrekkerschap en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.