Floating Gardens herrijst in Sloterdijk

Algemeen
Floating Gardens.
Floating Gardens.

NIEUW-WEST - In april is met de sloop van het kantoorpand aan de Heathrowstraat begonnen. Hiervoor in de plaats komt een alles-in-één school, de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum, met kinderdagopvang op de begane grond en eerste verdieping. Op de tweede tot en met de negentiende verdieping komen koop- en huurappartementen. Het complex krijgt de naam Floating Gardens.

“Amsterdam bouwt een complete stad met voldoende voorzieningen als scholen, winkels, horeca en zorginstellingen. Ook in Sloterdijk-Centrum, een wijk waar we wonen en werken gaan combineren met veel groen, is dit het uitgangspunt. Het is mooi om te zien hoe Floating Gardens dit meteen in de praktijk brengt, door wonen te combineren met onderwijs en kinderdagopvang”, vindt wethouder Marieke van Doorninck.

Biodiversiteit

Floating Gardens wordt in totaal 64 meter hoog. Het gebouw wordt voorzien van diverse duurzame materialen, zonnepanelen op daken en in de gevel, een WKO-installatie en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit met onder andere collectieve tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Floating Gardens ligt centraal in Sloterdijk-Centrum, naast sportpark Spieringhorn en nabij treinstation Sloterdijk en diverse uitvalswegen. Amsterdam Centrum is op fietsafstand.

Er komen in totaal 161 huurappartementen, waarvan 97 appartementen worden verhuurd in het middeldure segment en 64 appartementen in het vrije sector. De overige 31 appartementen worden later door Synchroon in verkoop gebracht.

Voor meer informatie: www.floating-gardens.nl.