Haarlemmermeer op 46ste plek bij Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Pixabay))

HAARLEMMERMEER - Onder het motto ‘Tegels eruit, groen erin’ gingen 81 gemeenten onderling de strijd aan om de Gouden Tegel te winnen en werd er gewerkt aan een klimaatbestendige toekomst. Het HaKa, het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen, streed namens Haarlemmermeer ook mee en is met in totaal 7312 gewipte tegels op een welverdiende 46ste plek geëindigd.

In het afgelopen half jaar gingen tientallen mensen aan slag met het verwijderen van stoeptegels en klinkers en vervingen deze voor planten en bomen. In totaal zijn er in heel Nederland anderhalf miljoen tegels gelicht en is ruim 14 hectare vergroend. Dat zijn zo’n 28 voetbalvelden. 

Ludieke strijd

De winnaar van de Gouden Tegel is de Noord-Brabantse gemeente Rucphen met 989,77 tegels per 1000 inwoners (TPI). Haarlemmermeer eindigde met een TPI van 46,86. Het NK Tegelwippen bewijst niet alleen een ludieke strijd te zijn, maar ook een initiatief met maatschappelijke waarde en langdurige impact. Volgend jaar gaat het NK door met een tweede editie. Ook het HaKa zal volgend jaar opnieuw georganiseerd worden.

Aanstaande maandag 11 oktober om 15.30 uur wordt de hoofdprijs van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen uitgereikt. Deze prijs bestaat uit 5 zit-elementen, beschikbaar gesteld door HaKa’s partner BioBound, en wordt overhandigd aan het winnende Team Nieuw Vennep. Wethouder Mariëtte Sedee reikt de prijs uit.