Natuurwerkdag in de Vrije Geer

Algemeen
Een dagje werken in de natuur kan aanstaande zaterdag in den Vrije Geer
Een dagje werken in de natuur kan aanstaande zaterdag in den Vrije Geer (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De landelijke natuurwerkdagen vallen dit jaar op vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Ook dit jaar doet Natuurpark Vrije Geer mee met deze leuke en laagdrempelige dag, waarop mensen kennis kunnen maken met verschillende facetten van het beheer van natuurgebieden.

Zaterdag 6 november wordt het van 10.00 tot 14.00 uur een dag van aanpakken. Het belooft een gezellige dag te worden, buiten in de natuur, waarbij er flink wat werk verzet wordt. De dag wordt na alle noeste arbeid afgesloten met een vegetarische preisoep en pannenkoeken. 

Klussen

Er is een breed scala aan klussen te doen, zoals hooien, harken, wilgen knotten, bomen opkronen, bramen uitsteken, takkenrillen aanvullen, poel uitbaggeren en zo meer. 

De vaste vrijwilligers van de beheergroep, die gedurende de rest van het jaar iedere vijf weken op het Natuurpark werken, nemen nieuwe vrijwilligers graag mee door het gebied. Zij verzorgen ook de catering.

Plekken over

Er zijn nog ongeveer tien plekken over, om mee te doen. Aanmelden kan via:  www.natuurwerkdag.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Mocht het storm lopen en de activiteit blijkt volgeboekt, de Oeverlanden aan het Nieuwe Meer doen ook mee met een eigen activiteit op zaterdag 6 november. Dus er is altijd plaats.

De aansturing van de werkzaamheden valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Groen, Flora en Fauna van stadswerken van de gemeente Amsterdam.