Fotograaf Karin van de Wiel exposeert in Rondje Sloterplas

Algemeen
Een rondje Sloterplas is vaste prik voor zo veel meer bewoners geworden.
Een rondje Sloterplas is vaste prik voor zo veel meer bewoners geworden. (Foto: Karin van de Wiel)

NIEUW-WEST - In New Metropolis Nieuw-West wordt zaterdag 6 november, tijdens de Museumnacht, de foto expositie Rondje Sloterplas van fotograaf Karin van de Wiel geopend. In Rondje Sloterplas staan het kunstmatige meer de Sloterplas en de mensen die deze iconische plek bezoeken centraal.

Terwijl het voor de rest van Amsterdam nog een onontdekt geheim lijkt, of op zijn minst onderschat, is de ontstaansgeschiedenis doordrenkt van optimisme en utopische denkbeelden, iets waar we misschien nu wel extra behoefte aan hebben.

Gewoonte

Een rondje Sloterplas was voor velen in de buurt al een gewoonte, maar inmiddels is het tijdens de Covid-19-pandemie vaste prik voor zo veel meer bewoners geworden. 

‘Een rondje Sloterplas was voor velen in de buurt al een gewoonte’

Dit tijdsdocument kijkt niet naar de rijke geschiedenis of de minstens zo controversiële toekomst; het biedt een moment om even stil te staan. Fotograaf Karin van de Wiel woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West. Zij houdt zich in haar werk bezig met de ruimtelijke omgeving van Nieuw-West, de bewoners en de relatie tussen beide.

Zaterdag 6 november is de opening van de expositie die tot 10 januari in New Metropolis Nieuw-West, Burgemeester Rendorpstraat 1, is te zien.