28e Bokbiertoernooi Sporting Badhoevedorp

Algemeen
Het bokbiertoernooi in volle gang.
Het bokbiertoernooi in volle gang. (Foto: Peter Vreeswijk)

BADHOEVDORP - Onder wisselende weersomstandigheden werd afgelopen zondag de 28ste editie van het bokbiertoernooi van Sporting Badhoevedorp gespeeld. Dit toernooi georganiseerd door de afdeling Petanque wordt traditiegetrouw gespeeld op de eerste zondag van november. Helaas is het niet helemaal droog gebleven, maar zo goed en kwaad als het ging zijn vier partijen gespeeld.

Saskia Vreeswijk

Aan het toernooi nemen niet alleen de leden deel van de organiserende vereniging maar ook spelers van buurtverenigingen uit Amsterdam, Nieuw-Vennep, Haarlem, Amstelveen en De Kwakel. Het grootste deel van de deelnemers zijn vrienden en familieleden van de spelers waarvan sommigen al meer dan 20 jaar deelnemen.

Enthousiast

In verband met corona kon het toernooi vorig jaar niet plaatsvinden. Dus een ieder was enthousiast om elkaar dit jaar weer te ontmoeten. Een aantal vrijwilligers had de zaterdag ervoor het hele speelterrein en het terras ingericht. Uiteraard werd bij alle 91 deelnemers eerst de QR-code gecheckt alvorens kon worden gestart met spelen. 

De organisatie had voldoende vaatjes bockbier ingeslagen en de glazen bokbier vonden gretig aftrek. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd door het vijfkoppige barteam. Rond de klok van vijf uur konden de vijf prijswinnaars bekend gemaakt worden, te weten Mitch Horn, Junior de Jong, Boris Bouwense, Steven van Voorneveld en Ben Hillebrand, die allen met verschillende soorten bokbierflesjes naar huis gingen. 

Beste boulers

Door een rechtvaardige poule indeling hadden niet alleen de beste boulers kans om te winnen, maar ook degenen die het spel slechts een paar keer per jaar spelen. Een zeer geslaagde dag dankzij e vele vrijwilligers die dit weer hebben mogelijk gemaakt samen met de organisatie: de familie Roos die er toch weer in geslaagd was een goede wedstrijdindeling te maken.