Chicken Haalhaal; de seizoensfinale

Algemeen
Fred en de inspecteur dansen een Turkse tango.
Fred en de inspecteur dansen een Turkse tango. (Foto: Marina Marinkovic)

NIEUW-WEST - De afgelopen weken heeft het publiek in West genoten van de avonturen van afhaalrestaurant Chicken Haalhaal en haar bijzondere gasten. De buurtsoap, een initiatief van het Volksoperahuis, Theater RAST en Podium Mozaïek, beleeft deze week de seizoensfinale. Zondag en maandag wordt voorlopig de laatste aflevering gespeeld, maar achter de schermen wordt al weer gewerkt aan een nieuw seizoen.

Sluiting dreigt voor het afhaalrestaurant. Niet tante Corona maar de inspecteur van de keuringsdienst van waren gooit roet in het eten van Chicken Haalhaal. Kok Fred doet wat hij kan om een driegende sluiting af te wenden en verleid de inspectrice, een schitterende dubbelrol voor Westenaar Oya Capelle, met een zelfgeschreven gedicht en Turkse tango.

De finale

In de laatste aflevering van het seizoen zijn de voorbereidingen voor het huwelijk van Eylem en Hamza, de oude man die Eylems vader heeft geregeld, in volle gang. Firuze is niet te genieten omdat de inspectrice van de keuringsdienst van waren erg gecharmeerd is van Fred, zal ze jaloers zijn? De oma van Justiano komt ineens op de proppen. En als Eylem haar ring kwijt raakt, ziet Hamza dat als teken…

De gasten van de week zijn dichter Gökhan Aksoy, Orchestre Partout en cabaretier Collin Edson.

MidWest Amsterdam, Cabralstraat 1, zondag 28 november om 17.00 en 20.30 uur. De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125, maandag 29 november om 20.00 uur.

Kaartverkoop www.podiummozaiek.nl.