Boosterprik ligt voor klaar voor 80-plussers

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Amsterdammers die 80-plus zijn, minimaal zes maanden geleden volledig is  gevaccineerd of hersteld van COVID-19, minimaal twee weken geleden de griepprik heeft gekregen of een afspraak heeft, staat de boosterprik gepland. De GGD begint versneld met de boosterprik 

Er hoeft daarvoor niet op de officiële uitnodiging te worden afwachten. De vaccinatielocaties zijn goed toegankelijk, ook voor iedereen met een rolstoel of rollator en er zijn rolstoelen aanwezig.

Wachttijd

Bellen voor een afspraak kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070, dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Door drukte is er misschien wel een wachttijd. Er kan ook online een afspraak worden gemaakt via: coronavaccinatie-afspraak.nl. Houd wel de DigiD bij de hand.

Boosterprik

De boosterprik is een extra prik bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). De prik helpt het afweersysteem, voor een goede bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus. De booster is een mRNA-vaccin, dus BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gekregen. Er kan niet zelf worden gekozen voor een vaccin.

Meer informatie over de boosterprik is te vinden op de website van GGD Amsterdam. Daar wordt ook bijgehouden wie er aan de beurt is.