PvdA pleit voor Schiphol op zee

Algemeen
De PvdA wil Schiphol verplaatsen.
De PvdA wil Schiphol verplaatsen. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - De nieuwe regering moet werk maken van het verplaatsen van de start- en landingsbanen, zodat de omwonenden van Schiphol eindelijk adem kunnen halen, vindt de PvdA Haarlemmermeer.

Fouad Sidali, lijsttrekker voor de PvdA Haarlemmermeer, is een petitie gestart om de regering op te roepen het plan zo snel mogelijk uit te voeren. 

Regeerakkoord

‘In het regeerakkoord worden miljarden gereserveerd voor de aanpak van stikstof en voor woningbouw, maar geen euro om de start- en landingsbanen van Schiphol te verplaatsen. We roepen daarom iedereen op de petitie te ondertekenen en zo te zorgen voor een schone toekomst voor onszelf en onze kinderen, en voor ruimte voor honderdduizend betaalbare woningen”, vindt Sidali.

Het verplaatsen van de start- en landingsbanen kost weliswaar veel geld, maar het levert heel veel gezondheidswinst op. Bovendien maakt het verdere groei van de luchthaven mogelijk, wat op de huidige locatie niet kan.

Werkgelegenheid

‘Schiphol Plaza blijft wel op de huidige plek. Reizigers gaan pas na de check-in met een supersnelle verbinding naar de gates op het eiland. Zo blijft alle werkgelegenheid behouden en komen er juist banen bij. Ook de bouw van een hele nieuwe stad levert veel werkgelegenheid op, en maakt een einde maken aan de woningnood in onze regio. Juist daarom zijn we als Partij van de Arbeid zo blij met dit plan”, schetst Sidali.