Top Rated barbershop/beautysalon zit in Slotermeer

Algemeen
Juist in Slotermeer wil Aziz Kalah zijn barbershop/beautysalon.
Juist in Slotermeer wil Aziz Kalah zijn barbershop/beautysalon. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - ‘Ik ga er altijd met een big smile weg’, ‘gezellig gekletst’, ‘niet eerder zo tevreden geweest’. Het regent complimenten en sterren op de website van Treatwell. Dit online afsprakenplatform op het gebied van haar en beauty reikt elk jaar een prijs uit aan de salon met de meeste complimenten. In slechts drie maanden tijd steeg Barbershop/beautysalon Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan naar de top.

Shirley Brandeis

“De totaalbeleving is waar het om gaat,” legt Aziz Kallah van Alles in Bedrijf uit. En daarom wordt de deur voor de klant opengehouden, wordt er wat lekkers te drinken aangeboden, ruikt het er als een oase in een ver land, waan je je door het materiaalverbruik nog verder van huis en ga je er, volgens de vele reacties op Treatwell, met een glimlach weer weg. “Naar de kapper gaan is meer dan alleen maar geknipt worden. Meer dan zitten, knippen en weer weggaan,” zegt Aziz. “Het gaat om ontspanning, jezelf verwennen, geuren ervaren, aandacht krijgen, kortom wellness.” Lang dacht hij met zijn team na over het concept dat zij voor ogen hadden. Een concept dat dit najaar aan de Slotermeerlaan geopend werd. “Mensen vragen me wel eens: wat doet dit hier? Dit zou in de P.C. Hooftstraat moeten zitten. Maar hier wil ik het juist. In mijn fijne buurt.”

Welkom voelen

De meest gastvrije medewerkers (veelal familieleden) werden aangetrokken. De meest rust uitstralende materialen werden gebruikt. “Ja, je kunt het Amerikaanse hospitality noemen,” lacht Aziz. Een rondleiding toont de barbershop voor mannen, de afdeling beauty voor de vrouwen en de menukaart laat zien wat er allemaal mogelijk is. Van knippen dus tot epileren, van trimmen en harsen tot nagelverzorging en elke haar- en schoonheidsbehandeling daartussenin. Haast volmaakt, maar Aziz haast zich te zeggen dat het nooit af is. “We blijven altijd meedeinen met trends en wensen. En dat betekent geregeld nieuwe (natuurlijke) producten en nieuwe behandelingen aanbieden. Zodat iedereen zich hier welkom voelt. Ongeacht leeftijd; ik geniet van de gesprekken met ouderen hier. Ongeacht ook waar je vandaan komt. Ja, ook uit chique zuid heb ik hier klanten.”

Nagenieten

De medewerkers van Treatwell waren onder de indruk van zoveel goede recensies in slechts drie maanden tijd. Een bezoek aan de zaak maakte duidelijk hoe dat kwam. Aziz, trots: “Daarom kregen we de Top Rated Award 2021. We liepen negen maanden achter op zaken die langer bestaan, maar dat hebben we in sneltempo ingehaald door de beoordelingen van klanten. Ja, daar vroegen we ze ook naar. Naar eerlijke beoordelingen. En mocht iemand kritiek hebben, is dat ook welkom. Daar leren we van, zo kunnen we ons verbeteren.” De goede ervaringen ziet hij niet alleen online, maar uiteraard ook in de praktijk. “Dan zie ik dat iemand klaar is met de behandeling, maar nog even blijft zitten en een kop koffie neemt. Dat nagenieten, je op je gemak voelen, dat vinden we zo belangrijk.”

Barbershop Alles in Bedrijf is gelegen aan de Slotermeerlaan 125A in Slotermeer. Beautysalon Alles in Bedrijf (door en voor dames) heeft de ingang aan de achterzijde. Tel.: 020 280 0810. Zie ook www.barbershopallesinbedrijf.nl.