Vier Amsterdamse zorginstellingen in top tien

Algemeen
ZorgkaartNederland, de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg.
ZorgkaartNederland, de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. (Screenshot van zorgkaartnederland.nl)

AMSTERDAM - Vier Amsterdamse zorginstellingen behoren tot de top tien best gewaardeerde organisaties in hun sector. Dat blijkt uit de ‘Top 2021’ van ZorgkaartNederland, de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. In deze ranglijst bestaat de Amsterdamse vertegenwoordiging uit Boerhaave Medisch Centrum, Vrouwenkliniek Zuidoost, Fysio Centrum Amsterdam en Het Gastenhuis. Zij zijn het afgelopen jaar door patiënten en cliënten het hoogst beoordeeld.

ZorgkaartNederland, een initiatief van Patïentenfederatie Nederland, presenteert elk jaar op de eerste dinsdag van december een toptienlijst voor de verschillende zorgsectoren. Dit jaar maakte ZorgkaartNederland in zijn rangschikking onderscheid tussen de categorieën ‘klinieken’, ‘wijkverpleging’, ‘fysiotherapiepraktijken’, ‘verpleeghuizen’ en ‘ziekenhuizen’. Daarbij vermeldt het de tien instellingen die door patiënten en cliënten in elke categorie het hoogst worden gewaardeerd in willekeurige volgorde. Elke organisatie die tussen 1 januari en 1 november van dit jaar minimaal dertig of minimaal honderd - dit aantal verschilde per categorie - waarderingen kreeg, dong mee naar een plek in de ‘Top 2021’.