In De Brink in Obdam bruist het weer van de activiteiten

Algemeen
Krentebrøød treedt 23 oktober op in De Brink.
Krentebrøød treedt 23 oktober op in De Brink. (Foto: aangeleverd)

De maatschappij wordt weer een beetje losser. Er mag weer meer. Dat betekent dat in Sociaal Cultureel Centrum De Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam, weer meer activiteiten kunnen plaatsvinden. Dat is een opluchting voor velen die tijdens de coronaperiode zo gebonden waren aan huis.

Op de website van De Brink staat het programma tot en met maart volgend jaar. Neem een kijkje en plan de uitjes in de agenda.

Marije’s Band

Marije’s Band verzorgt zondag 26 september van 15.00 tot 18.00 uur een middag vol jazzy-popmuziek met nummers van Adèle, Norah Jones, Corinne Baily Rae, Eva Cassidy, Sting, Sade, Chris Isaak, Paolo Nutini.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kosten 6 euro per stuk.

De Alkmaarse formatie bestaat uit Marije de Jong - zang en piano, Hugo de Jong - bas en zang, Hans Beljon - drums en cajon en Ruud Legdeur - gitaar, viool en zang.

Een voorproefje van de band? Tik op internet in https://youtu.be/WKlYb2lQfaU en geniet. 

Krentebrøød

De veelzijdige vijfmans formatie Krentebrøød uit Schagen staat 23 oktober om 20.30 uur op het podium van De Brink. Krentebrøød zet al meer dan 25 jaar elke tent op z’n kop met ijzersterke pop-rock klassiekers, afgewisseld door hedendaagse hits. Het repertoire is één groot feest van muzikale herkenning. Met een ruime dosis ervaring vliegen de ‘sixties’ tot en met de ‘zeros’ en alles ‘in between’ het publiek om de oren. Krentebrøød is een rasechte, energieke TOP-2000 coverband.

Bestel kaarten online in de voorverkoop. Een kaartje kost 10 euro, aan de zaal 12,50 euro.

Lezing

Na de Tweede Wereldoorlog verschuift het centrum van de kunsten van Parijs naar New York, waar de Abstract Expressionisten als Mark Rothko en Jackosn Pollock tot de absolute steren zouden uitgroeien. Hun zeer persoonlijke, abstracte en moeilijk toegankelijke kunst zorgde er mede voor dat er vanuit de Engelstalige landen een reactie kwam: Pop Art, een afkorting van Popular Art. Zij waren alles wat de Abstract Expressionisten niet wilde zijn: commercieel, oppervlakkig en een afspiegeling van de eigen tijd. Kunst moest weer voor iedereen toegankelijk zijn en mede daarom koos men voor eigentijdse materialen, technieken en onderwerpen. Onderwerpen die soms leuk, eenvoudig vermakelijk zijn, soms shockerend kunnen zijn, die toen konden, maar wellicht in de huidige tijd afgekeurd worden. En met de verwachting van het publiek speelde de Pop Art kunstenaars als Warhol, Lichtenstein en Rauschenberg dan ook. Edvard Kienholz daarentegen gebruikte zijn kunst om sociaal-maatschappelijke problemen aan te kaarten en onder het publiek te brengen. Belangstellenden zullen verrast en vermaakt worden, maar misschien ook gechoqueerd. 

Interesse gewekt? De kunstlezing Pop Art: de rebelse kunst van de zestiger en zeventiger jaren wordt donderdag 7 oktober gehouden om 20.00 uur. Entree kost 10 euro, inclusief een kop koffie of thee.

De kaarten zijn via de website te bestellen.

Workshop

Of doe mee aan de workshop chocolade maken. Onder deskundige leiding van patissier Janneke Buis maakt de deelnemer heerlijke chocolade, onder meer een chocolade reep, pindarotsjes in melk en puur en drie soorten truffels. De workshop vindt op 5 en 6 november plaats en kost 27,50  euro, inclusief koffie of thee.

Inschrijven kan via de website. Ook de diverse cursussen die worden gegeven, staan daar vermeld, onder meer Spaans, Frans en Engels.

Activiteiten

Iedereen kan weer genieten van de vele activiteiten in De Brink. Denk aan de coronamaatregelen die nog steeds gelden en houd rekening met een ander. Dan kan iedereen op een verantwoorde manier genieten van al wat De Brink te bieden heeft.

Meer informatie over De Brink is te vinden op www.debrinkobdam.nl

Marije's band speelt in De Brink.