Galerie Kunst 2001 omgetoverd tot Zomerkijkdoos

Algemeen
De creaties zijn te zien in een Kunst-Kijkdoos.
De creaties zijn te zien in een Kunst-Kijkdoos. (Foto: Pr)

BADHOEVEDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft het omvangrijke bezuinigingsplan waardoor ook Galerie Kunst 2001 wordt getroffen, aangenomen. Maar daarbij hoorde dan wel een positieve kanttekening, namelijk dat het misschien niet zal worden uitgevoerd. Afhankelijk van de komende ontwikkelingen zal worden bekeken, of de botte bijl daadwerkelijk gehanteerd zal moeten worden.

Anja Maas

Beleid dat verbazing oproept en niet alleen bij degenen die door de bezuinigingen getroffen zouden worden. “Maar”, stelt de galerie, “dan stellen wij ons op het standpunt dat het in ieder geval goed is, dat we ons laten zien. We moeten voor onszelf opkomen, tonen waar we goed in zijn en dat is het aanbieden van exposities. We vragen daarom graag aandacht voor onze gebruikelijke zomerreces-tentoonstelling.”

Galeriezaal

Tot en met zondag 22 augustus is iedereen welkom bij een expositie met werk van John Striegel en Mika van Vonderen. Hun creaties zijn weliswaar uitgesteld in de galeriezaal in het Dorpshuis, maar die is nu niet toegankelijk en daarom veranderd in een Kunst-Kijkdoos. 

En, dat mag bekend worden verondersteld, ook een kijkdoos kan veel moois laten zien. Wie wil komen kijken is welkom gedurende de openingstijden van het Dorpshuis, die deze weken iets ruimer zijn dan gebruikelijk.

Installatie

John Striegel, een van de oprichters van Kunst 2001 en vaste expositie-inrichter, laat in de Kunst-Kijkdoos een intrigerende artistieke installatie zien. Mika van Vonderen toont in de vitrines kleurrijke schilderijen, geschilderd vanuit het hart op het doek. Beide exposanten tonen boeiend werk, even langskomen is zeker de moeite waard. Geïnteresseerd? Het werk van Mika van Vonderen is te koop.

Informatie

Verdere info over de kunstenaars: John Striegel: www.striegl-art.com, Mika van Vonderen: www.mikakunst.nl