Film kijken in het Dorpshuis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

BADHOEVEDORP -  Het nieuwe filmseizoen van Filmhuis Badhoevedorp begint 19 september met iedere derde zondag van de maand in het Dorpshuis een mooie, spannende, humoristische of historische film.

Met ‘The other side of hope’ bijt het Filmhuis aanstaande zondag de spits af. De film gaat over twee mannen. De eerste is Khaled, een jonge Syrische vluchteling die zich min of meer alleen op de wereld voelt. Hij heeft bijna zijn hele familie verloren en eigenlijk geen hoge verwachtingen meer van zijn leven. In de haven van Helsinki belandt hij toevallig op een kolenschip tussen verstekelingen en zoekt daarna moeizaam onderdak in de Finse hoofdstad.

De tweede is Wikström, een voormalig handelsreiziger van rond de vijftig, die voornamelijk overhemden en stropdassen verkocht heeft. Hij heeft zijn vrouw in de steek gelaten. Zij was verslaafd aan drank en daar wilde en kon hij niet meer mee leven. Wikström heeft nu een ander beroep gekozen en baat een restaurant uit. En daarnaast is hij liefhebber van een potje poker. Khaled en Wikström kruisen elkaars pad en raken uiteindelijk bevriend.

De film begint zondag om 13.30 uur. Een kaartje kost 6,50 euro.