Nieuwe tentoonstelling bij Galerie Kunst 2001

Algemeen
Werk van Nicole Bannenberg: alles wat haar intrigeert, met als eindresultaat een fascinerend ‘landschap’.
Werk van Nicole Bannenberg: alles wat haar intrigeert, met als eindresultaat een fascinerend ‘landschap’.

BADHOEVDORP – In Galerie Kunst 2001 is er tot en met  21 november een nieuwe tentoonstelling: Nicole Bannenberg toont haar schilderijen, Anna Hulzink haar beelden. Beide kunstenaars hebben een sterke relatie met de realiteit, natuur, mensen, dieren en dingen en interpreteren ze op verschillende manieren. Opmerkelijk extra: sinds heel lange tijd was het weer mogelijk om een tentoonstelling officieel te openen en konden de kunstenaars de gelegenheid krijgen zichzelf en hun werk te presenteren. 

Onzichtbaarheid

Nicole Bannenberg (1962) woont en werkt in Amsterdam. Zij wil met haar schilderijen onzichtbaarheid zichtbaar maken, met daarbij altijd de onderliggende vraag: wat wil gezien worden? Dat we iets niet zien, wil niet zeggen dat het er niet is. In haar project ‘Weergaloos Weerloos’ geeft ze uiting aan die onzichtbaarheid. Zij kijkt naar zelf verzamelde, kleine voorwerpen onder een microscoop, zoals kleine insecten, plantenzaden, eikapsels van dieren, of iets wat haar intrigeert, met als eindresultaat een fascinerend ‘landschap’.

Ingekleurde beelden

Anna Hulzink (1953) woon en werk ook in Amsterdam. Zij maakt beelden die niet zijn in te delen in een groep of stroming. Ze werkt figuratief. Ze observeert zorgvuldig mensen in hun dagelijkse omgeving waardoor haar beelden een sterke relatie met de realiteit hebben. De veelal ingekleurde beelden staan nietsvermoedend stil, leunend, zittend, liggend, op hout of op een plateautje van verweerd marmer, desondanks altijd in beweging. Vorm en kleur accentueren bepaalde aspecten. Behalve uitvoerend kunstenaar is ze een gedreven docent. Sinds 1999 is ze lid van het Nederlands Portretschap.

De galerie is gehuisvest in het Dorpshuis van Badhoevedorp en is van vrijdag tot en met zondag open van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis. De expositie is buiten openingstijden op afspraak te bezichtigen.