West 1: Meerlandenfonds geeft ruggensteun

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Initiatieven van verenigingen en goede doelen kunnen misschien ook dit jaar weer gerealiseerd worden dankzij een financieel ruggensteuntje van het Meerlandenfonds. Dit fonds, indertijd opgericht door afvalverwerker De Meerlanden, staat deze maand weer open voor aanvragen. 

Geld nodig om iets voor je club of andere instelling voor elkaar te kunnen krijgen, en dan het liefst met het accent op duurzaamheid en saamhorigheid? Meld het bij het fonds voor 1 november aanstaande. 

Het Meerlandenfonds werd opgericht in 2007 en heeft sindsdien jaarlijks zo’n 55.000 euro verdeeld.

Niet alleen om geld

Het gaat dan om niet zulke grote bedragen, zodat het voor het fonds mogelijk is om zoveel mogelijk aanvragers te laten profiteren. En bij dat profiteren draait het niet alleen om geld, er zijn ook giften in natura. Bijvoorbeeld, zoals al eerder is gebeurd, bomen of bloembollen.

Clubs en goede doelen uit gemeentes die aandeelhouder zijn van de Meerlanden of aangesloten bij de GFT- verwerking van het bedrijf, kunnen meedoen. 

Gehonoreerd

Behalve Haarlemmermeer zijn dat bijvoorbeeld Amstelveen, Heemstede en Bloemendaal. Vorig jaar ontving het fonds uit zijn werkgebied 213 aanvragen, die werden ingediend vanuit 12 verschillende gemeenten. In totaal 116 hiervan werden gehonoreerd, zoals het Centrum voor Educatie en Activiteiten Zwanenburg bij.

Aanmelden voor de Meerlandenprijzen kan via: www.meerlanden.nl.