Zwanenburg in de stemming voor Halloween

Algemeen
Er werden al driftig voorbereidingen gedaan voor de Halloween optocht volgende week.
Er werden al driftig voorbereidingen gedaan voor de Halloween optocht volgende week. (Foto: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - Het was een drukte van belang afgelopen zondag in de speeltuin van Zwanenburg. Maar liefst 120 kinderen met ouders hadden zich aangemeld om pompoenen uit te hollen en te versieren voor het komende halloweenfeest. De vele pompoenen waren gesponsord door een plaatselijke ondernemer.

Saskia Vreeswijk

Halloween is een feestdag die van oorsprong wordt gevierd op 31 oktober in Engeland, Ierland, Verenigde Staten en Canada. De naam is afgeleid van ‘All Hallows Eve’ en dat betekent Allerheiligenavond. Allerheiligen wordt wereldwijd gevierd op 1 november. Het is een christelijk feest ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren.

Lichtjes

Op Halloween gaan de kinderen verkleed met pompoenen en lichtjes de deuren langs en roepen dan ‘trick of treat’, hetgeen wil zeggen word je het slachtoffer van een plagerij ( trick) of wil je iets lekkers geven (treat). Inmiddels wordt het feest ook in Nederland volop gevierd.

Ter gelegenheid van Halloween organiseert de speeltuinvereniging zaterdag 30 oktober een optocht door het oude gedeelte van Zwanenburg. het is de bedoeling dat er om 18.45 uur verzameld wordt bij de speeltuinvereniging . Kom verkleed en met je zelfgemaakte pompoen. Opgeven kan via de facebookpagina van de vereniging. Het belooft dus een behoorlijk ‘eng’ feest te worden volgende week.