Lionsclub Haarlemmermeer spaart weer Douwe Egbertspunten

Algemeen
Douwe Egbertspunten, wie heeft ze niet in huis
Douwe Egbertspunten, wie heeft ze niet in huis (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Het is weer tijd om alle laatjes en kastje na te speuren voor de authentieke Douwe Egbertspunten van de koffie, want de Lionsclub Haarlemmermeer spaart ze weer voor goede doelen. Dit jaar voor de tiende keer.

De club heeft de ambitie om de mijlpaal van meer dan 1 miljoen punten te halen. Gelijktijdig met deze actie loopt ook de ‘Oud en Vreemd Geld’-actie mee.

Verbazen 

Het blijft de Lionsclub elk jaar verbazen hoeveel punten en munten er weer tevoorschijn komen. Het blijkt toch met opruimen dat er weer sigarenkistjes, theetrommeltjes en enveloppen met punten en munten boven tafel komen. Dat deze twee acties zo populair zijn geworden komt hoofdzakelijk door de geweldige opbrengsten die de landelijke Lionsclubs bij elkaar sprokkelen.

Vorige actie leverde landelijk weer een record op van 99.000.000 punten die goed waren voor 204.000 pakken koffie. De Haarlemmermeer leverde daar ruim 1.2 miljoen punten aan bij. Dat resulteerde dat erbij de Voedselbank Haarlemmermeer 2612 pakken koffie werden bezorgt.

Fantastisch voor degenen die wekelijks een voedselpakket ophalen om er een aantal keren per jaar een pak Douwe Egberts koffie in te treffen.

Oud en Vreemd Geld

De inzameling van Oud- en Vreemd heeft ander doel. De opbrengst van deze inzameling is ieder jaar boven verwachting. Het blijkt dat veel mensen na hun vakanties nog wat munten en/of bankbiljetten hebben liggen. Dan is het mooie gelegenheid om het te doneren aan het goede doel.

Het verzamelde geld wordt in eerste instantie gesorteerd door de leden van de Lionsclub. Het overige wordt landelijk gedaan. Jaarlijks worden meer dan 1.2 miljoen munten en 25.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Het geld krijgt een bestemming en brengt goed geld op.

Het onherkenbare geld brengt ook nog eens 50.00 per kilo op dat is inclusief de bijdrage door “de Wilde Ganzen’. De vorige actie bracht 103 kilo munten en een grote stapel bankbiljetten op.

Oogoperaties

Met de opbrengst worden oogoperaties uitgevoerd, door veelal Nederlandse oogartsen, in bijvoorbeeld Nepal. Voor slechts 30 euro kan een blinde weer zien. Dat gaat via het ‘Robin Hood’-systeem waar de rijken wat meer betalen zodat de armen ook geopereerd kunnen worden. Sinds de start zijn er al 73.333 oogoperatie uitgevoerd.

De punten en munten inleveren op ongeveer 40 inleveradressen in Haarlemmermeer, in ieder geval bij alle dorps- en buurthuizen en veel supermarkten.

Het is ook nog mogelijk om ze te brengen in de grote brievenbus op Wieger Bruinlaan 58, in Hoofddorp. De Lions willen ze ook thuis ophalen, even bellen met de heer Nederveen, tel: 023-5613698. De acties lopen van 15 november tot 17 januari 2022.