Persbericht Hart voor Kunst Nieuwkoop

Nieuws
Voor iedereen is er wat wils tijdens Hart voor Kunst Nieuwkoop
Voor iedereen is er wat wils tijdens Hart voor Kunst Nieuwkoop (Foto: Soley Omarsdottir )

Hart voor Kunst Nieuwkoop

NIEUWKOOP- Na een succesvolle editie van Hart voor Kunst in 2020, heeft van 24 juli – 29 augustus de tweede editie plaats. Maar liefst 50 kunstenaars hebben zich aangemeld en ook het aantal locaties is gegroeid. Dit jaar is de expositie naast Nieuwkoop, ook in de kernen Langeraar en Noorden.

De kunst wordt getoond in etalages van winkels en bedrijven en daar waar geen etalageruimte beschikbaar is, in de winkel. Zo brengen ze in een vrij toegankelijke expositie de kunst dicht bij de mensen en tonen we al het talent in de gemeente. De verschillende kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst of mixed media.

Bijzonder is dat we dit jaar een POP-UP Galerie openen aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hier wordt uiteraard kunst getoond, verstrekken we informatie en verkopen we kleine kunstzinnigheden. Zoals ansichtkaarten, samengesteld uit werken van onze deelnemers. Op 21 augustus wordt het plein in Noorden omgetoverd in de Franse sferen in samenwerking met Café de Klinker met een heus mini- montmartre, waar verschillende kunstenaars live aan het werk zijn.

De opening van Hart voor Kunst is op zaterdag 24 juli op het Reghthuysplein.

Afbeelding