Dezelfde tegenstanders voor ARC komend seizoen

Nieuws
DHSC is komend seizoen weer een van de pittigste tegenstanders van ARC.
DHSC is komend seizoen weer een van de pittigste tegenstanders van ARC. (Foto: Rob Koolstra )

ALPHEN AAN DEN RIJN- De KNVB heeft de indelingen en het programma voor de Hoofdklassen bekendgemaakt. Voor ARC verandert er helemaal niets. Bij Alphense Boys zal men niet ongelukkig zijn. Drie verre reizen hoeven niet meer worden gemaakt. Omdat twee clubs, Leonidas en IFC, naar de zaterdag zijn overgestapt, is de bond overgegaan tot een wat meer regionale indeling.

Theo van Egmond

ARC krijgt te maken met dezelfde clubs als waarmee de jaargang 2020/2021 is ingegaan. Na wedstrijden tegen ’s-Gravenzande, DHSC en Rijsoord thuis en Capelle, Jodan Boys en Smitshoek uit stond De Racing met dertien punten op de derde plaats in de Hoofdklasse A. ARC lijkt er bepaald niet zwakker op te zijn geworden. Of dat ook voor de andere clubs geldt, is moeilijk in te schatten. Het bleef vrij rustig op de transfermarkt, maar in de regio Rotterdam verkasten toch wel heel wat spelers naar een andere club in de omgeving. 

Capelle

Capelle zag zeven spelers verdwijnen en verwelkomde acht nieuwelingen, onder wie ARC-talent Joshua Kassels. Nij Rijsoord vertrokken er negen en kwamen er zes voor terug. Smitshoek schrapte de namen van twaalf personen op de loonlijst en schreef er tien nieuwe bij. Bij SC Feyenoord zeiden er maar vier gedag en meldden zich drie nieuwe selectiespelers. De Jodan Boys is op 28 augustus in Gouda de eerste tegenstander van het seizoen 2021/2022. Daarvan werd vorig jaar de uitwedstrijd met 5-0 verloren. De club nam afscheid van vijf spelers, onder wie Jeroen Borsboom die voor zijn oude club DONK gaat voetballen. 

De KNVB was genoodzaakt om wat aanpassingen te doen

Een zelfde aantal nieuwelingen meldde zich bij De Jodan Boys. Na de aftrap van het seizoen volgt op 4 september een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen, bij het voortijdig be?indigen van de competitie de lijstaanvoerder. ARC gaat het komende seizoen voetballen tegen Scherpenzeel, Rijnvogels, Capelle, Zwaluwen, Rijsoord, Poortugaal, Achilles Veen, DHSC, DUNO D, Spijkenisse, FC Feyenoord, Achilles’29, FC ’s-Gravenzande, Smitshoek en De Jodan Boys.

Niet meer in de bus

Alphense Boys hoeft niet lang meer in de bus te zitten om te gaan voetballen Silvolde, Zieuwent en Lichtenvoorde. Silvolde, RKZVC en Longa’30 zijn namelijk in de andere Hoofdklasse ondergebracht. Hiervoor in de plaats komen VOC uit Rotterdam en TOGB uit Berkel en Rodenrijs. 

Hierdoor bestaan beide Hoofdklassen nu uit slechts vijftien clubs

Dat scheelt voor de Alphense club nogal een aantal kilometers. De KNVB was genoodzaakt om wat aanpassingen te doen omdat Leonidas en IFC het terrein verlegde naar de zaterdag. Hierdoor bestaan beide Hoofdklassen nu uit slechts vijftien clubs. Alphense Boys bevond zich na vijf wedstrijden in het vroegtijdig afgekapte seizoen op plaats zes. 

Drie wedstrijden

Overigens speelde RKAVV in die periode slechts drie wedstrijden. Als er geen gekke dingen gebeuren opent Alphense Boys op 29 augustus met een uitwedstrijd tegen De Zouaven. Zeven dagen later komt TAC’90 naar sportpark De Bijlen. De Hoofdklasse A bestaat naast Alphense Boys uit De Zouaven, HBS, Emmen, SJC, Alcides, RKAVV, Purmersteijn, SDO, VOC, Velsen, Be Quick 1887, TOGB, TAC’90 en Hoogeveen.