Elf mille voor het goede doel gefietst

Algemeen
speaker Aad Otto interviewt deelnemer Syb van der Ploeg
speaker Aad Otto interviewt deelnemer Syb van der Ploeg (Foto: Rotary Ter Aar )

TER AAR- Elf mille hebben ze zondag bij elkaar gefietst: de 250 deelnemers aan de vierde Rotary Bike Challenge in Ter Aar. Het geld gaat naar twee goede doelen: Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Tesselhuus.

Onder de deelnemende teams met veel streekgenoten waren ook flink wat bekende gezichten: snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, schaatser Bob de Jong, voormalig wielrenner Steven Rooks, zanger Syb van der Ploeg van de Friese band De Kast en natuurlijk Elfstedenheld en streekgenoot Henk Angenent, ambassadeur van de Rotary Bike Challenge. De vierde editie van de fietstocht voor het goede doel, gehouden door Rotaryclub Ter Aar en omstreken, zou in april 2020 worden verreden. Corona gooide echter roet in het eten. Zondag kon de tocht, in afgeslankte vorm, alleen voor ingeschreven teams, alsnog doorgaan. Niet met start en finish vanaf het Lindeplein, maar op het terrein van Thijs Standbouw aan de Smidskade.

,,Iedereen is enthousiast dat we dit soort dingen weer kunnen doen,” zegt Henk Angenent na binnenkomst van zijn 120 kilometer door het Groene Hart. ,,En geen enkele sponsor heeft het laten afweten, ook al kon de tocht pas anderhalf jaar later worden verreden dan de bedoeling was. Geweldig! Zo zie je dat uit iets naars toch ook iets goeds kan voortkomen.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda