Dezelfde krant, andere kleur

Algemeen
De directie van Rodi Media wordt gevormd door v.l.n.r. Matthijs Malipaard, Niels Ackermans en Dick Ranzijn.
De directie van Rodi Media wordt gevormd door v.l.n.r. Matthijs Malipaard, Niels Ackermans en Dick Ranzijn. ((Foto: Theo Annes))

Van rood naar blauw en van DPG Media naar Rodi Media. Dat zijn de meest opvallende veranderingen van deze krant. Voor de rest blijft nagenoeg alles hetzelfde.

Zoals onlangs bekend werd heeft Rodi Media per 1 juli de titels Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier overgenomen van DPG Media. Rodi[DR|RM1]  Media opereert sinds 1978 met huis-aan-bladen, websites en sociale media voornamelijk in Noord-Holland. Dankzij een nauwe samenwerking met DPG Media is geanticipeerd op nieuwe mogelijkheden en uitbreiding in bereik elders in het land, waaronder de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. 

U als lezer van deze krant zal weinig tot niets merken van de verandering. De artikelen van hoge kwaliteit en nieuws vanuit een hyperlokale insteek, gemaakt door de vertrouwde en zeer betrokken content regisseurs, blijven de sterke basis vormen. U vindt de artikelen ook online, op rodi.nl. Selecteer vervolgens uw eigen gemeente. 

De Gouwe Koerier en het Alphens Nieuwsblad worden gedrukt in onze rotatiedrukkerij in Diemen, de enige drukkerij in Nederland waar kranten gedrukt worden op een waterloze drukpers[DR|RM3] , de zogeheten KBA Cortina. Rodi Rotatiedruk[DR|RM4]  heeft destijds als eerste rotatiedrukkerij in de wereld bewust gekozen voor het milieu in combinatie met de hoogste drukkwaliteit. 

Matthijs Malipaard, Commercieel Directeur Rodi Media: “Mede dankzij de toevoeging van Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier en de samenwerking met DPG Media borgen we het immense bereik en de waarde van huis-aan-huiscommunicatie. Met de overname gaat Rodi Media verder op de ingeslagen weg om onze missie te vervullen, namelijk verbindingen creëren via crossmediale communicatie en daarmee de lokale samenleving laten bloeien.”