AVV Alphen gaat voor jeugd, zomertoernooi is in aantocht

Nieuws
Klimmen kon ook.
Klimmen kon ook. (Foto: AVV Alphen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Om de spelers van AVV Alphen tijdens coronatijd toch te laten genieten van voetbal, trok de club het afgelopen jaar alles uit de kast om leuke activiteiten te houden voor de jeugd. Zo is een aantal maanden geleden een hindernissponsorloop gehouden en werd onlangs het seizoen afgesloten met onder meer een stormbaan en voetbaldartspel. Op 11 augustus houdt de voetbalclub het zomertoernooi. “Al die enthousiaste koppies glunderden van plezier!”

Jeugdvoorzitter Frank Splinter en jeugdcoördinator Rien van Elk kwamen in de loop van het seizoen op het idee om ouders te enthousiasmeren om iets voor de jeugd te doen. 

Sandra Verdel, ouder van Sven (JO8-2) en Kirsten Vrisekoop, ouder van Tygo (JO9-2) en dochter van oud-eerste elftal speler Peter Vrisekoop, hielden onlangs een spetterende afsluiting van het seizoen. 

Beide dames die de Activiteitencommissie Onderbouw vormen hadden veel werk gestoken in deze mooie dag. De dames hadden dezelfde reden om deze afsluiting te organiseren. “Er gaat in deze coronatijd al zoveel niet door en daarom organiseren we dit heel graag!”

En dat ze succes hadden met deze dag bleek wel uit het feit dat op een enkeling na alle kinderen met hun ouders of verzorgers aanwezig waren. Ook vele oma’s en opa’s bezochten het complex van de AVV Alphen, de club die naast het voetbal ook bekend staat om zijn familiaire activiteiten.
De grijns op de gezichten van Sandra Verdel en Kirsten Vrisekoop gaf aan dat ze het enorm naar de zin hadden, net als alle aanwezigen. Op de vraag of ze dit voor langere tijd op touw willen zetten, is met een volmondig ‘ja’ beantwoord.

Ook trainer Ivan Turfkruier van de toekomstige JO8-1, met zoon Febian waren heel enthousiast: “Het was een super dag, wanneer de kinderen het leuk hebben, heb je dat als ouder ook”, beaamde hij. Ook de moeders van Ruben en Levi uit de JO8-4, Lorena en Nikki, hadden het erg naar hun zin. 

Nikki gaf aan dat het na het hectische seizoen wel heel leuk was als afsluiting. “Wanneer je langs de stormbaan, het voetbaldartspel en het tafelvoetbalspel liep, zag je al die enthousiaste koppies glunderen van plezier.”

“Ook het ouder-kind voetbal dat op veld 3 plaatshad en door zowel ouder als kind fanatiek is beleefd, was heel leuk om te zien”, aldus AVV Alphen. 

“Een geslaagde ochtend die volgend seizoen zeker een vervolg krijgt.” Op woensdag 11 augustus van 9.30 tot 12.30 uur houdt De Complete Techniek in opdracht van Vitaliteitsbedrijf Het Groene Hart en Alphen Vitaal een zomertoernooi bij AVV Alphen.

Dit gratis toernooi is toegankelijk voor zowel leden van de vereniging als leden van andere voetbalverenigingen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

Meer informatie over het zomertoernooi op 11 augustus: www.decompletetechniek.nl. Voor meer informatie over AVV Alphen: www.avvalphen.nl.

Een springkussen stond er.
Lekker spelen in een kooi.