Feestelijke eerste steen bij De Weerklank

Nieuws
Afbeelding
((Foto: De Weerklank))

ALPHEN AAN DEN RIJN - Honderd schoolkinderen hielpen donderdagochtend bij het leggen van de eerste stenen voor de verbouwing van Auris De Weerklank. De school voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en slechthorende kinderen aan de Verdihof wordt verbouwd om nog beter aan te sluiten op de eisen van de school. 

De leerlingen hebben die ochtend hun naam op de eerste stenen gezet. Daarna werden de stenen ingemetseld. Samen met de school zorgde de aannemer dat de leerlingen veilig bij het bouwterrein kunnen zijn. Er lagen stapeltjes met stenen en kruiwagens zodat de kinderen veilig op gepaste afstand konden blijven.

De tijdelijke uitbouw bij Auris De Weerklank is weggehaald en wordt vervangen door een van steen. In deze ruimte komen drie klaslokalen en ruimtes die flexibel ingezet kunnen worden voor de leerlingen, zodat ze met kleine groepjes kunnen werken.

Ook heeft Auris De Weerklank straks een kleuterspeelzaal en worden de aula en de teamkamer binnen in de school aangepakt. De leerlingen krijgen nu les in een dependance om de hoek. Na de herfstvakantie kunnen ze weer terug naar het gebouw aan de Verdihof. 

Koninklijke Auris Groep is er voor kinderen en volwassenen die ernstige problemen hebben met horen, spreken of hun taalontwikkeling. Auris bestaat uit scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, ambulante diensten, audiologische centra en zorglocaties. Auris zorgt voor passend onderwijs en begeleidt professionals door advies te geven en scholing bijvoorbeeld vanuit het Auris Cursuscentrum.

In 2018 werd Auris Zorg erkend als expertiseorganisatie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG).

Afbeelding