IVN Boerenlandwandeling

Nieuws
Trek de wandelschoenen maar aan, de boerenlandwandeling gaat beginnen.
Trek de wandelschoenen maar aan, de boerenlandwandeling gaat beginnen. Foto: Dick Warmerdam

IVN Boerenlandwandeling Varkenskade

REGIO- IVN-gidsen lopen op zondag 22 augustus vanuit Alphen het Varkenskade Boerenland wandelpad richting Woudsedijk-Zuid. De Varkenskade is in 2013 opengesteld als onderdeel van een reeks boerenwandelpaden in de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Het was vroeger een echte kade die vanaf de Ridderbuurt de polder in liep en mogelijk als kerkenpad heeft gediend.

Het wandelpad was al vóór 1900 verdwenen, maar is nu weer hersteld en opengesteld. De wandeling is vooral interessant voor mensen die meer willen weten over de natuur en de historie van dit cultuurlandschap.

Afhankelijk van het weer wordt gekozen voor de uitgebreide route van 8,3 km of voor een korter tracé. De start is om 14.00 uur bij de Kaasboerderij van de fam. Verkleij, Ridderbuurt 55a, Alphen aan den Rijn. De terugkomsttijd ligt rond 17.00 uur. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Stevige schoenen of laarzen zijn sterk aanbevolen omdat het boerenlandpad onverhard is. Aanmelden is verplicht. Mail naar Dick Warmerdam dickw@xs4all.nl of bel 06-17718203. Meer informatie: zie de sociale media.

Wivn.nl/alphenaandenrijn

F: facebook.com/ivn.alphenaandenrijn

Insta: https://www.instagram.com/ivn.alphenaandenrijn/?=nl