ARC en Alphense Boys beginnen al aan de competitie

Sport
ARC lijkt klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen, vindt correspondent Theo van Egmond.
ARC lijkt klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen, vindt correspondent Theo van Egmond. Foto: Rob Koolstra

ALPHEN AAN DEN RIJN- De hoofdklassers beginnen komend weekeinde al een de competitie. Zij hoeven in de pouleronde van het bekertoernooi niet in actie te komen en stromen later in. ARC begint in Gouda met een meteen al lastige wedstijd tegen Jodan Boys, dat zich weer behoorlijk versterkt denkt te hebben. Alphense Boys gaat op bezoek bij De Zouaven. Een week later ontvangt ARC bezoek van Achilles Veen en krijgt Alphense Boys TAC’90 op visite.

Theo van Egmond

ARC lijkt er meer klaar voor te zijn dan Alphense Boys. De jaarlijkse ontmoeting leverde voor de formatie van trainer Mark Evers op het kunstgras van de Boys een 4-0 overwinning op. De ploeg van Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg delfde op alle fronten het onderspit. De Racing-goals werden geproduceerd door Thijs Hoogenboom, vorig seizoen nog voor Alphense Boys uitkomend, Neal Arnoldus, ook met een Boys verleden en de invallers Daan van leeuwen en Jordi Tuithof.

Hoge verwachtingen

Van ARC mogen we komend seizoen veel verwachten. Evers beschikt over een brede selectie, waarmee ze kunnen strijden om de prijzen. Hij heeft de opstelling zeker al in zijn hoofd. Daarin ontbreken de van Alphense Boys overgekomen Pepijn Kooij en Thijs Hoogenboom niet. Voor de andere nieuwkomers lijkt in de eerste basisopstelling nog geen plaats. Met als uitzondering uiteraard Huib Oversloot, terug op het oude nest en een vaste waarde. Met name Jordi Tuithof gaat echter zeker zijn kansen krijgen, wellicht ten koste van de rappe Lilinho Martins da Silva. Dat geldt ook voor Yassin Kaabouni en verdediger Lars van IJzendoorn. 

De tribune op sportpark Zegersloot is inmiddels gesloopt

Evers roept elk jaar weer Achilles Veen uit tot de titelkandidaten en doet dat ook nu weer. Het kan wel eens een heel spannende jaargang worden, want clubs als Capelle, DUNO D en Scherpenzeel denken zich fors te hebben versterkt. En met clubs als DHSC, waar recordinternational Wesley Sneijder als trainer stage loopt, SC Feyenoord en FC ’s-Gravenzande moet je altijd rekening houden. De tribune op sportpark Zegersloot is inmiddels gesloopt. Die stortte volgens bestuurslid Arry Zwaan van ellende uit zich zelf bijna in elkaar.

Nieuwelingen bij Alphense Boys

Bij Alphense Boys is sprake van een wel heel groot aantal nieuwelingen. Remco Tuinenburg heeft voorlopig zijn handen vol om er een goed geolied team van te maken. Met name achterin zit het nog niet bepaald potdicht.

Tot de favorieten moeten we de club vooralsnog niet rekenen

Ondanks de aanwezigheid van de voortreffelijke doelman Daniel Furtok moesten tegen opponenten van enige naam in drie duels achtereen vier doelpunten worden geïncasseerd. Tot de favorieten moeten we de club vooralsnog niet rekenen mede omdat er nu al sprake is van de nodige blessures. 

Overstap naar van zaterdag naar zondag

Overigens zou de voetbalvereniging heel graag de overstap naar de zaterdag willen zetten, maar dat is niet eenvoudig. Na het seizoen 2021/2022 kunnen zondagclubs die naar de zaterdag willen overstappen en dan een plaats krijgen in dezelfde klasse als waarin op zondag wordt geacteerd. Die regel geldt in eerste instantie echter voor uitsluitend tot en met de eerste klasse. En dus niet voor Alphense Boys.