Ypma is nieuwe directeur Parkvilla

Algemeen
Bernadine Ypma is nieuwe directeur Parkvilla
Bernadine Ypma is nieuwe directeur Parkvilla (Foto: Krista van den Akker)

Ypma is nieuwe directeur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met het begin van het culturele seizoen start per 1 september ook de nieuwe directeur van Parkvilla. Bernadine Ypma (40) was de afgelopen jaren actief op directieniveau in de erfgoedsector en zal samen met het team van medewerkers en vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan de culturele missie van Parkvilla.

‘Ik ben ervan overtuigd dat kunst en cultuur een verrijking is voor iedereen. Of dat nu is doordat je nieuwe vaardigheden leert tijdens een cursus, een nieuw perspectief aangeboden krijgt in een film- of theatervoorstelling of omdat je gewoonweg plezier hebt in het maken en beleven van kunst en cultuur met elkaar. Parkvilla brengt cultuur dichtbij en maakt het toegankelijk voor iedereen. Ik vind het fantastisch dat ik aan de slag ga bij Parkvilla en kijk ernaar uit alle bezoekers en makers te verwelkomen en de samenwerkingspartners te ontmoeten’, aldus Ypma.

Naast haar directiewerk voor Parkvilla zet Bernadine Ypma zich in voor lokale en regionale cultuur als lid van de adviescommissie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en als bestuurslid van cultureel en maatschappelijk podium De Kargadoor in Utrecht.

Het bestuur van Parkvilla heeft er alle vertrouwen in dat Bernadine Ypma een verbindende rol zal spelen. Haar opdracht is onder andere het boegbeeld van de organisatie te zijn en de motor voor allerlei nieuwe initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Belangrijk daarbij is dat Parkvilla ook actief is in alle wijken en kernen van de gemeente.

Bernadine Ypma was de afgelopen tien jaar actief in de erfgoedsector. In de provincie Utrecht was zij directeur van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen om vervolgens bij Het Utrechts Archief aan de slag te gaan als plaatsvervangend directeur en hoofd Publiek en Presentatie. Cultuurcentrum Parkvilla aan de Cornelis Geellaan 2 is een inspirerende en levendige ontmoetingsplaats waar iedereen zijn horizon kan verbreden op het gebied van onder andere theater, muziek en dans. 

De afgelopen periode was ze directeur-bestuurder bij het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag. Binnen de erfgoedsector heeft Bernadine zich ingezet om het publieksbereik van de verschillende instellingen te vergroten en het erfgoed beleefbaar te maken. Naast het organiseren van activiteiten, ontwikkelen van tentoonstellingen en meewerken aan podcasts en televisieprogramma’s heeft Bernadine zorg gedragen voor digitalisering van collecties.

Cultuurcentrum Parkvilla aan de Cornelis Geellaan 2 is een inspirerende en levendige ontmoetingsplaats waar iedereen zijn horizon kan verbreden op het gebied van theater, film, muziek, dans en beeldende kunst en creatieve talenten verder kan ontwikkelen.

Afbeelding