Stoptober staat weer voor de deur

Nieuws

REGIO- GGD Hollands Midden, waar Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem onder vallen, hoopt dat veel inwoners uit de veiligheidsregio Hollands Midden meedoen met Stoptober. Tijdens het evenement kan iedereen zich aanmelden om samen met andere 28 dagen niet te roken vanaf 1 oktober.  Al vanaf 2014 doen er elk jaar tienduizenden Nederlanders mee.

Bij veel edities doen er bekende Nederlanders mee. Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa en Rowan zijn in 2021 de ambassadeurs. Volgens de organisator blijkt uit onderzoek is gebleken dat Stoptober in Nederland een groot succes is en dat er meer Nederlanders stoppen met roken in oktober dan in januari. De organisatie zelf zegt dat het succes komt door een positieve aanpak en ondersteuning biedt aan de deelnemers waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen.

Hans Klok doet dit jaar ook mee en is ambassadeur. Klok rookt naar eigen zeggen al veel te lang. “In het verleden heb ik al zo vaak gezegd dat ik ga stoppen. Maar het is altijd mijn guilty pleasure geweest. Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn. Ik voel dat ik in een nieuwe fase in mijn leven zit en dat is dus voor mij het moment om met roken te stoppen. Het geeft ook een extra motivatie dat het nu out in the open is en iedereen op me zal letten.”

Aanmelden

Iedereen die mee wil doen aan Stoptober kan zich voor 1 oktober aanmelden via de website www.stoptober.nl. Deelnemers kunnen ook de app downloaden. De app stuurt dagelijks berichtjes.