Gemeenteberichten uit Kaag en Braassem

Nieuws
Wethouder Yvonne Peters was maandag aanwezig bij de start van de campagne.
Wethouder Yvonne Peters was maandag aanwezig bij de start van de campagne. Foto: archief writing4u

Campagne begonnen

Leimuiden- Wethouder Yvonne Peters van verkeer en ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Holland Rijnland heeft maandag IKC De Lei in Leimuiden bezocht. Dit voor de aftrap van de campagne “Onze Scholen zijn weer begonnen”. De campagne is onderdeel van de Maand van de Veilige Schoolomgeving, die dit jaar in Zuid-Holland wordt gehouden. De aftrap wordt gegeven met een bellenblaasactie door de leerlingen van De Lei.

“Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer en na de zomervakantie is er een piek in de aantallen slachtoffers in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar (bron: SWOV, 2019). Het is dus belangrijk om in deze periode zowel bij kinderen, jongeren en hun ouders zelf als bij medeweggebruikers en andere betrokkenen aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. Het gaat hierbij om infrastructuur en om gedrag”, zo stelt de gemeente.

“De regio Holland Rijnland, de samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland, het ROV, Leer in het Verkeer en de maatschappelijke organisaties VVN, ANWB, de Fietsersbond en TeamAlert organiseren dit jaar voor het eerst de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Met activiteiten in het land willen de partners de verkeersveiligheid in de schoolomgeving versterken bij leerlingen, ouders, leerkrachten, gemeenten en andere weggebruikers.”

De hele maand september zijn er activiteiten in gemeenten in heel de provincie Zuid-Holland. Campagnes zoals “onze scholen zijn weer begonnen” van VVN en “wij gaan weer naar school” van Leer in het Verkeer maken hier deel van uit, net als de jaarlijkse SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek van 13 tot en met 17 september. 

Benoeming Van der Werf

Kaag en Braassem- Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten Annette van der Werf-Bramer te benoemen tot interim gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Kaag en Braassem.

Zij volgt hiermee Marja Spreij op, die per 1 september de organisatie na 11 jaar verlaten heeft voor een nieuwe uitdaging. Van der Werf werkte voor deze benoeming als gemeentesecretaris van de fusiegemeente Altena. Ook is zij gemeentesecretaris geweest in de voormalige gemeente Rijnwoude (nu Alphen aan den Rijn) en heeft voor de gemeente Alphen aan den Rijn gewerkt. Zij brengt daarmee kennis van de regio mee. Met haar benoeming haalt de gemeente naar eigen zeggen de nodige ervaring in huis, ‘wat in de aanloop naar de start van de nieuwe burgemeester en de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar welkom is’. Van der Werf is 58 jaar en is deze maand begonnen.

Precario aanslag

Kaag en Braassem- De precario aanslag valt binnenkort op de deurmat van gebruikers van openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem.

Inwoners en bedrijven hebben binnen de gemeente openbare ruimte in gebruik. Het gaat dan bijvoorbeeld om buitenruimte rondom winkels of horecabedrijven. Voor het gebruik van deze ruimte betalen gebruikers jaarlijks een vergoeding: precario. De verordening die hierover gaat geeft een tarief per m² grond aan. Binnenkort verzendt de gemeente de aanslagen voor deze belasting voor het jaar 2021.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda