Alphenaar Gertjan Kocken naar pokerfinale

Sport
Binnenkort weer een bekend beeld? Poker in het echt.
Binnenkort weer een bekend beeld? Poker in het echt. Foto: ONK poker

DOETINCHEM/ALPHEN- Alphenaar Gertjan Kocken heeft zich zaterdag gekwalificeerd voor finale van de Open NK Poker. Hij won het Online Pokerkampioenschap van Doetinchem en dwong daarmee kwalificatie af. In totaal kwamen er 116 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot had om 19.30 uur plaats.

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Kocken heeft volgens de organisator een mooie bokaal gewonnen. De finale speelt hij in juli 2022 in de Heerlickheijd in Ermelo. Niels de Groot (2de) en Arjan Elskamp (3de) wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales en kunnen zich via die weg nog kwalificeren voor de finale.

De top 3 van Doetinchem:

Gertjan Kocken

Niels de Groot

Arjan Elskamp

Vorig jaar deed een aantal Alphenaren mee aan het NK, onder wie Sander Barendse.