PlanMER RES 1.0 Holland Rijnland ter inzage

Algemeen
Een beeld dat door de energietransitie vaker voorkomt.
Een beeld dat door de energietransitie vaker voorkomt. Foto: archief

NIEUWKOOP- Het concept PlanMER RES 1.0 Holland Rijnland ligt nog tot 1 oktober ter inzage. Inwoners uit de regio Holland Rijnland, waar ook Nieuwkoop deel van uitmaakt, kunnen reageren door een zienswijze in te dienen via RES@hollandrijnland.nl.

Een PlanMER helpt om de effecten van de voorgenomen ontwikkelingen op het milieu zichtbaar te maken. Het definitieve PlanMER is vervolgens een van de bouwstenen voor de verdere uitwerking van de ambities uit de RES 1.0 voor de RES 2.0.

RES Holland Rijnland heeft door Advies- en Ingenieursbureau Witteveen en Bos, als landelijke pilot, een milieu-effectonderzoek (MER) laten uitvoeren om de plannen en ambities in de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 te toetsen op milieueffecten. Het onderzoek laat zien dat er in de regio vanuit milieueffecten de nodige beperkingen zijn om windturbines en zonneparken te realiseren. PlanMER kun je zien als een verkenning, vooruitlopend op omgevingsplannen en project MERren.

Alphen

In de gemeente Alphen is voor windmolens en zonnevelden vooral ruimte gezocht langs de N11 en op het ITC/PCT-terrein bij Hazerswoude-Dorp en Boskoop. Dit betekent dat de gemeente opnieuw op zoek gaat naar zoekgebieden.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda