Opleiding mensen met verouderde diploma’s

Nieuws
Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk.
Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Foto: aangeleverd

ALPHEN AAN DEN RIJN- Verschillende opleidingsachtergronden kwalificeerden sinds 1 juli 2018  niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis Kinderopvang uit Alphen aan den Rijn ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom begint de organisatie op 22 november met een opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt.

Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Ze volgen klassikale lessen gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Verder werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van 3 maanden bij Junis als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

Voortrekkersrol

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Iedereen in de kinderopvangbranche zit te springen om personeel. Het is zonde om te zien dat er veel mensen rondlopen die de kinderopvang wel in willen, maar niet meer kunnen door een diploma dat tegenwoordig niet meer kwalificeert.” Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek, we hebben dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het ontzettend mooi dat wij deze mogelijkheid bieden, zodat arbeidskrachten die net als wij een passie hebben voor het werken met kinderen ook weer in de kinderopvangbranche terecht kunnen.”

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden in de vacature van Junis: www.junis.nl/unieke-opleiding. De vacature is dus voor de unieke opleiding van ongeveer 3 maanden, om vervolgens bij Junis te blijven werken op de bso of het kinderdagverblijf. 

Aanmelden voor de opleiding kan nog maar tot 1 oktober.